Νέο νομοσχέδιο εν όψει

Υπουργείο Υγείας Υποσχέσεις για ολοήμερα νοσοκομεία

Σύμφωνα με την υπουργό θα λειτουργούν μετά το πέρας του ωραρίου ως εξωτερικά ιατρεία στα πρότυπα των απογευματικών ιατρείων που ήδη λειτουργούν με τη συμμετοχή και των ειδικευμένων-ειδικών γιατρών.

Σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του ΕΣΥ ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνεδρίαση του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου.

Η υπουργός προανήγγειλε ολοήμερη λειτουργία όλων των δημόσιων νοσοκομείων. Συγκεκριμένα, μετά το πέρας του ωραρίου θα λειτουργούν ως εξωτερικά ιατρεία στα πρότυπα των απογευματικών ιατρείων που ήδη λειτουργούν με τη συμμετοχή και των ειδικευμένων-ειδικών γιατρών.

Η υπουργός δεν διευκρίνισε αν οι ασθενείς θα πληρώνουν, ωστόσο, είπε ότι τα έσοδα θα διατίθεται για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων.

Η κα Ξενογιαννακοπούλου προανήγγειλε επίσης την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων με τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και ιδιωτικές εταιρείες.

Επιπλέον, σύμφωνα με την υπουργό, από την 1η Ιανουαρίου 2011 οι πανεπιστημιακοί γιατροί θα απασχολούνται αποκλειστικά στο ΕΣΥ.

Η ίδια είπε ακόμα ότι ξεκινά άμεσα διάλογος με τους γιατρούς για ένα νέο σύστημα εφημεριών με σταθερό αριθμό γιατρών ανά εφημερία και σταθερή αμοιβή.

Η υπουργός προανήγγειλε κίνητρα για τα ιατρεία σε απομακρυσμένων περιοχών, όπως αύξηση των αμοιβών κατά 10%.

Τέλος, αναφερόμενη στις δαπάνες, η κα Ξενογιαννακοπούλου ενημέρωσε ότι το α’ τετράμηνο του 2010 υπήρξε μέση μείωση 10%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk