Συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Πρόεδρος Ευρωκοινοβουλίου «Έρχομαι από την Ευρώπη με μήνυμα αλληλεγγύης»

Ισχυρή ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στις θυσίες του ελληνικού λαού, χαρακτήρισε την επίσκεψη του Πολωνού προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνάντηση που είχαν, σήμερα, Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι, πέραν της οικονομικής κρίσης που αφορά όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τη διεθνή και ευρωπαϊκή οικονομία, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συζήτησε το πώς θα συντονιστούν οι προσπάθειες, ώστε η Ευρώπη να βγει από την κρίση πιο ανταγωνιστική, έχοντας μπει σε αναπτυξιακή τροχιά και στην πράσινη ανάπτυξη.

Επίσης, οι δύο άνδρες συζήτησαν τα ζητήματα της περιοχής, όπου ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Μπούζεκ για τις προσπάθειες επίλυσης του θέματος του ονόματος με την ΠΓΔΜ, για την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Ελλάδα και τις προσπάθειες που γίνονται για την ανοικοδόμηση μιας νέας σχέσης βασισμένη στις αρχές της καλής γειτονίας και της εδαφικής ακεραιότητας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με το απευθείας εμπόριο ΕΕ και κατεχομένων στην Κύπρο και η πρόταση του κ. Παπανδρέου για την ένταξη των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ με καταληκτική ημερομηνία το 2014, με τις προϋποθέσεις που θέτει η Ευρώπη. Ο πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας ότι, όπως βλέπει και ο ίδιος ο κ. Mπούζεκ, η Ελλάδα είναι ασφαλής και φιλόξενος τόπος για τον τουρισμό.

«Έρχομαι από την Ευρώπη με μήνυμα αλληλεγγύης. Η Ελλάδα δεν είναι μόνη», είπε από τη μεριά του ο κ. Μπούζεκ, ο οποίος πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση έχει να επιτελέσει ηράκλειο έργο, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα επιτύχει. Ο κ. Μπούζεκ είπε ότι τα μέτρα είναι σαν τα φάρμακα, πικρά αλλά απαραίτητα.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καλωσόρισε το πρόγραμμα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι είναι ένδειξη υπευθυνότητας εκ μέρους της Ελλάδας και προσθέτοντας ότι δεν θα είναι εύκολο αλλά είναι αναγκαίο. Τέλος, ο κ. Μπούζεκ είπε ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα, προσθέτοντας ότι υπάρχει ένταση η οποία όμως συνοδεύει πάντα τις μεταρρυθμίσεις.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου είχε επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Ο Γ. Μπούζεκ συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk