Η οικονομική κρίση έπληξε και την κατανάλωση μπίρας!

Μειωμένες κατά 4% έναντι του 2009 προβλέπεται να είναι οι πωλήσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας ΑΕ στη διάρκεια του 2010- τόσο ως προς τον όγκο όσο και ως προς την αξία- λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Ζακ βαν Χέρπεν, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Στα ίδια επίπεδα υπολογίζεται ότι θα είναι μειωμένη και γενικότερα η κατανάλωση της μπίρας. Ερωτηθεί σχετικά με την πρόθεση της εταιρείας να προχωρήσει σε μείωση τιμώνόπως επιδιώκεται από το υπουργείο Οικονομίας- ο κ.

Μειωμένες κατά 4% έναντι του 2009 προβλέπεται να είναι οι πωλήσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας ΑΕ στη διάρκεια του 2010- τόσο ως προς τον όγκο όσο και ως προς την αξία- λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Ζακ βαν Χέρπεν, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Στα ίδια επίπεδα υπολογίζεται ότι θα είναι μειωμένη και γενικότερα η κατανάλωση της μπίρας. Ερωτηθεί σχετικά με την πρόθεση της εταιρείας να προχωρήσει σε μείωση τιμώνόπως επιδιώκεται από το υπουργείο Οικονομίας- ο κ. Χέρπεν είπε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, δεδομένου ότι από την αύξηση των εμμέσων φόρων (ειδικός φόρος κατανάλωσης και αύξηση συντελεστών ΦΠΑ) η τιμή του προϊόντος έχει επηρεαστεί κατά 18%, τα υλικά συσκευασίας και οι τιμές ενέργειας έχουν αυξηθεί, ενώ στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων η εταιρεία δεν έχει κάνει αυξήσεις τιμών. Από την άλλη πλευρά, πρόσθεσε, σκοπεύει να πυκνώσει τις προωθητικές ενέργειες στα ράφια των σουπερμάρκετ, μειώνοντας εμμέσως τις τιμές του προϊόντος και προσπαθώντας να μειώσουν το λειτουργικό κόστος, διατηρώντας τις ήδη υπάρχουσες 1.200

θέσεις εργασίας στα τέσσερα εργοστάσια της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Βεβαίως, όπως είπε, «είμαστε σε διαρκή συζήτηση με την κυβέρνηση και θα βρούμε μια λύση». Κατά τ΄ άλλα, εφέτος η εταιρεία προχωρεί σε επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ. Πάντως στη διάρκεια του 2009 μειώθηκαν οι όγκοι πωλήσεων κατά 4,8%, ενώ οι πωλήσεις σε αξία μειώθηκαν κατά 2,7%. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 64,9 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 22% σε σχέση με το 2008. Ταυτόχρονα, οι φόροι εισοδήματος αυξήθηκαν από 29 σε 37 εκατ. ευρώ, δηλαδή αύξηση σε ποσοστό 27%, κυρίως λόγω της έκτακτης εισφοράς, η οποία για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία ανήλθε στα 11,2 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk