Με αφορμή την επίθεση του ισραηλινού στρατού ενάντια στα σκάφη του «Στόλου της Ελευθερίας» θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 7:00 το απόγευμα
συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από την ισραηλινή πρεσβεία,από τηνπρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα». Η πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» δημιουργήθηκε για να μεταφέρει, με σκάφη, στο πλαίσιο διεθνούς αποστολής, ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστίνους της αποκλεισμένης Λωρίδας της Γάζας.
‘Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, η πρωτοβουλία ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση:
-«Να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας.
-Να κλείσει την πρεσβεία του Ισραήλ.
-Να σταματήσει τις ελληνοισραηλινές ασκήσεις, να διακόψει κάθε σχέση με το κράτος-τρομοκράτη».

Την επίθεση στο στολίσκο καταδίκασαν με ανακοίνωσή τους η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ και η Αυτόνομη Παρέμβαση.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την επίθεση θα γίνει και στην Κύπρο.

Ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και αντιπρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο, Κυριάκος Τριανταφυλλίδης τόνισε στο ΑΠΕ: «Είναι πολύ λυπηρές οι εξελίξεις. Ουδείς πίστευε ότι το Ισραήλ θα φτάσει στο σημείο να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική βοήθεια και τους ακτιβιστές ως εάν να ήταν ένας ένοπλος στρατός, ο οποίος έκανε εισβολή».

Όσον αφορά στην επιχείρηση συντονισμού του όλου εγχειρήματος της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα ο κ.Τριανταφυλλίδης δήλωσε ότι «η Ομάδα Πρωτοβουλίας στην Κύπρο προσπαθεί να επικοινωνήσει με ανθρώπους που βρίσκονται πάνω σε πλοία της αποστολής, κάτι που είναι αδύνατο για την ώρα».