Έντασηεπικράτησε στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς απεργοί ναυτεργάτες έχουναπέκλεισαν την πύλη στην Ακτή Ξαβερίου, παρεμποδίζοντας την επιβίβαση περίπου 1.200 τουριστών σε δύο κρουαζιερόπλοια που επρόκειτο να αναχωρήσουν στις 11:00.

Συγκεκριμένα, 120 ναυτεργάτες δεν επέτρεψαν την επιβίβαση 811 τουριστών στο κρουαζιερόπλοιο Aqua Marina, καθώς και άλλων 394 στο Aegean Pearl.

Σε επιφυλακή η αστυνομική δύναμη που βρίσκεται στο λιμάνι, για την αποφυγή επεισοδίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απεργοί είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται από τα ξημερώματα της Δευτέρας στην ακτή Καλλιμασιώτη στο λιμάνι του Πειραιά, ωστόσο δεν εμπόδισαν τον κατάπλου κρουαζιερόπλοιων.

Νωρίς τα ξημερώματα κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το Aegean Pearl, με 762 επιβάτες, το οποίο είχε προγραμματισμένο απόπλου στις 11:00. Στις 04:40 «έδεσε» το Aqua Marina με 930 επιβάτες, το οποίο επρόκειτο να αποπλεύσει στις 11:00. Στις 05:20 έφθασε το κρουαζιερόπλοιο Gemini με 800 επιβάτες, το οποίο πρόκειται να αναχωρήσει στις 22:30.

Υπενθυμίζεται ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία του κρουαζιερόπλοιου Zenith αποφάσισε να αλλάξει το προγραμματισμένο για σήμερα δρομολόγιο στον Πειραιά και το πλοίο θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Μάλτας, από όπου θα επιβιβαστούν 1.800 επιβάτες.

Τη συνδρομή της αστυνομίας είχε ζητήσει το Λιμενικό Σώμα που έχει την ευθύνη για το λιμάνι, ενώ επιστολή που ζητούσε την εγγύηση της ασφάλειας των τουριστών είχε απευθύνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.