Όρεξη για Σρεκ παρά για Sex φαίνεται πως είχαν οι Αμερικανοί, το Σαββατοκύριακο που πέρασε, καθώς τα επίσημα στοιχεία του αμερικανικού box office κατατάσσουν πρώτη την ταινία «Shrek Forever After» και δεύτερο -με μεγάλη διαφορά εισιτηρίων- το «Sex and the City 2».

Η τέταρτη -πιθανότατα και τελευταία- κινηματογραφική συνέχεια με τον συμπαθέστατο δράκο συγκέντρωσε το Σαββατοκύριακο 43,3 εκατ. δολάρια και οι συνολικές εισπράξεις της, στις δύο εβδομάδες που προβάλλεται, ανέρχονται σε 133,1 εκατ. δολάρια.

Τα κορίτσια του Sex and the City δεν τα πηγαίνουν και πολύ καλά καθώς, παρά το θόρυβο που προκάλεσε το σίκουελ της ταινίας, το φιλμ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 32,1 εκατ. δολάρια. Συνολικά, από την περασμένη Πέμπτη που έκανε πρεμιέρα, οι εισπράξεις ανέρχονται σε 46,3 εκατ. δολάρια.

Να σημειωθεί πως οι εισπράξεις της ταινίας είναι μειωμένες σε σχέση με τις αντίστοιχες (56,8 εκατ. δολάρια) που είχε κάνει το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της η πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του Sex and the City.

Στην τρίτη θέση του αμερικανικού box office βρίσκεται η ταινία «Prince of Persia: The Sands of Time», με εισπράξεις που φτάνουν τα 30,2 εκατ. δολάρια.