Αν και τα πρώτα πλάνα έμοιαζαν περισσότερο αισιόδοξα, η επιδείνωση των οικονομικών οδήγησε τα κανάλια σε αναθεώρηση του καλοκαιρινού σχεδιασμού τους. Τις τρύπες για μία ακόμη φορά καλούνται να κλείσουν οι επαναλήψεις σειρών και εκπομπών ενώ για πρώτη χρονιά θα τεθούν εκτός ζωντανές εκπομπές οι οποίες κάλυπταν μεγάλο μέρος του πρωινού κυρίως προγράμματος.

Αρωμα Ανατολής
Στον ΑΝΤ1, παρά τα σενάρια που αναπαράγονται σε Διαδίκτυο και Τύπο για πιθανούς μνηστήρες της παρουσίασης της ενημερωτικής εκπομπής που κάλυπτε παραδοσιακά το κενό της απουσίας του Γιώργου Παπαδάκη, η τελική απόφαση είναι να μη βγει στον αέρα για φέτος ανάλογη εκπομπή λόγω οικονομικών δυσκολιών. Αν και στις πρώτες εισηγήσεις υπήρχε η πρόταση για μια εκπομπή η οποία θα κινούνταν στο πλαίσιο του «10 με 1 μαζί», εντούτοις κάτι τέτοιο πλέον χαρακτηρίζεται σχεδόν αδύνατο από τα στελέχη του καναλιού του Αμαρουσίου. Η πρωινή ζώνη θα καλυφθεί από επαναλήψεις, ενώ το παράδειγμα θα ακολουθήσουν όλες σχεδόν οι ζώνες του καναλιού. Μοναδική εξαίρεση το prime time το οποίο από τις 21.00 ως τις 23.00 θα φιλοξενήσει τη σειρά «Χίλιες και μία νύχτες», η οποία προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία από το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤV, ενώ θα το ακολουθήσουν στις 23.00 διαδοχικά οι ξένες σειρές Grey΄s Αnatomy (5ος κύκλος), Lost, Ρrison Βreak και στις 24.00 το Τrue Βlood.

Επιστροφή στο «Ρετιρέ»;

Την τουρκική σειρά «Χίλιες και μία νύχτες», η οποία έκανε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης στο Μακεδονία ΤV, θα προβάλλει καθημερινά ο ΑΝΤ1 από τις 7 Ιουνίου

Στο Μega όλο το πρόγραμμα θα καλυφθεί από επαναλήψεις ελληνικών σειρών και εκπομπών της τελευταίας σεζόν αλλά και προηγούμενων, ενώ αμφίβολο είναι ακόμη αν θα προβληθούν τα νέα επεισόδια της σειράς «Τudors» που προβάλλεται από το κανάλι της Μεσογείων παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια. Στον ενημερωτικό τομέα είναι σχεδόν σίγουρο πως θα ενταχθεί στο πρόγραμμα εκπομπή στην πρωινή ζώνη, ενώ ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι ημερομηνίες λήξης των ενημερωτικών εκπομπών της τρέχουσας σεζόν λόγω των σημαντικών πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων.

Ταινίες και real life
Επαναλήψεις όλων των real life προγραμμάτων, των σόου και των σειρών που προβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια θα αποτελέσουν τα βασικά συστατικά του καλοκαιρινού μενού για τον Αlpha. Κανένα πρωτότυπο πρόγραμμα, κανένας νέος κύκλος ξένης σειράς δεν προβλέπεται να ενταχθεί στο καλοκαιρινό πρόγραμμα το οποίο αναμένεται να είναι ιδιαίτερα φτωχό εν όψει ενός δύσκολου χειμώνα για το κανάλι.

Με παιδικό πρόγραμμα από τον Ιούλιο, οπότε κλείνει και ο κύκλος των περισσότερων εκπομπών, θα καλύψει τα κενά της πρωινής ζώνης του το Star. Το υπόλοιπο της ημέρας θα γεμίσει από επαναλήψεις ξένων σειρών, ξένων ταινιών αλλά και προβολή νέων επεισοδίων των σειρών «Νόμος και τάξη» και «Christine», ενώ περιστασιακά δεν θα απουσιάσουν και κινηματογραφικές πρεμιέρες. Στη λογική των επαναλήψεων και προβολής φτηνών ξένων σειρών μπαίνει από τον Ιούλιο και το Αlter.