Ως επικοινωνιακό «προκάλυμμα» των αναταράξεων που προκαλεί στο εσωτερικό της ΝΔ η ανοιχτή «στοχοποίηση» από τον κ. Αντ.Σαμαρά των πρώην κορυφαίων κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων κκ. Θ. Ρουσόπουλου και Γ. Βουλγαράκη, αλλά και η ενδεχόμενη παραπομπή πρώην «γαλάζιων» κυβερνητικών στελεχών, μεταξύ των οποίων και οι προαναφερθέντες, σε «προανακριτική επιτροπή» για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου ερμηνεύθηκε η χθεσινή κίνηση της Ρηγίλλης να ζητήσει την κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η οποία διερευνά το σκάνδαλο της Siemens. Και αυτό γιατί μόλις προχθές η ΝΔ είχε απορρίψει σχετικό αίτημα του ΛΑΟΣ.

Μάλιστα σε μια εμφανή προσπάθεια να εμφανίσει τα δύο θέματα ασύνδετα, η Ρηγίλλης έστειλε τηλεοπτική κάμερα στην Ηλεία, την ιδιαίτερη πατρίδα του επικεφαλής των «γαλάζιων» βουλευτών-μελών της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Κ. Τζαβάρα , όπου βρισκόταν, για να κάνει τη σχετική δήλωση, το περιεχόμενο της οποίας ήταν ότι μετά την κατάθεση του πρώην υπουργού του ΠαΣοΚ κ. Τ. Μαντέλη και τις αποκαλύψεις για χρηματισμό του από τη Siemens, διαμορφώνονται νέα δεδομένα, εν όψει των οποίων κρίθηκε από τη ΝΔ απολύτως αναγκαία η κατάθεση του κ. Σημίτη. Οπως είπε ο κ. Τζαβάρας, «μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις και ο ίδιος, ως υπεύθυνος πολιτικός, πρέπει να επιθυμεί να συμβάλει με τη μαρτυρία τουστην πλήρη διαλεύκανση της αλήθειας». Νωρίτερα στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος δεν απέκλειε να υιοθετηθεί πρόταση που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, στο πλαίσιο της «Ωρας του Πρωθυπουργού», να κληθούν σε επόμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο οι πρώην πρωθυπουργοί κκ. Κ. Σημίτης και Κ. Καραμανλής για να εκθέσουν τις απόψεις τους. «Θα ληφθεί σοβαρά υπόψη και θα συμπεριληφθεί μεταξύ των ενδεχομένων λύσεων που μπορούν να δοθούν σε αυτότο δυσάρεστο, πράγματι, κλίμα για όλους μας» σχολίασε ο κ. Πάγκαλος.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε διερωτηθεί σχετικά: «Δεν πρέπει οι πρώην πρωθυπουργοί να μιλήσουν για το τι γνώριζαν και τι δεν γνώριζαν;».

Μάλιστα επισήμανε ότι «όλοι αυτοί, οι οποίοι είναι στο “κάδρο της διαφθοράς”, είναι αυτοί οι οποίοι ήταν κοντά σε πρωθυπουργούς:Τσουκάτος,Μαντέλης, Αγγέλου, Ρουσόπουλος». Και πρόσθεσε: «Πώς αυτοί οι πρωθυπουργοί δεν έβλεπαν,δεν άκουγαν,μου κάνει εντύπωση. Τώρα δε τελευταίως είναι άναυδοι και αυτοί οι ίδιοι». Και υπενθύμισε ότι το κόμμα του ζήτησε στην Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπαίδι «να έρθει ο κ. Καραμανλής, από τη στιγμή που έφτασε η υπόθεση στο γραφείο του με καταγγελίες- με την επιστολή του Π. Ψωμιάδη, με τις ομολογίες ιδίων υπουργών,όπως του κ. Π. Δούκα-, αλλά το πολιτικό σύστημα “κώλωσε”» όπως είπε επειδή η πρόταση του ΛΑΟΣ δεν έγινε αποδεκτή. «Τώραλοιπόν, στην υπόθεση της Siemens, όπου οι δύο πρωταγωνιστές που έχουν πάρει χρήματα, που το παραδέχθηκαν, που το ομολόγησαν,ήταν “εξαπτέρυγα” του κ.Σημίτη,δεν πρέπει ο κ.Σημίτης να έρθει να δώσει εξηγήσεις;» διερωτήθηκε ο κ. Καρατζαφέρης.

Λίγο αργότερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ.Τσίπρας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Σημίτη μετά την ομολογία του κ. Μαντέλη, είπε ότι «έπεσε και αυτός από τα σύννεφα, δεν ήξερε, πού να ξέρει τι έγινε 8 χρόνια κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας, πού να φανταστεί ότι οι διπλανοί του, οι συνεργάτες του οι κοντινοί, παίρνανε χορηγίες για τις εκλογές, και τώρα είναι ο άνθρωπος οργισμένος, ενώ το μόνο πουτον νοιάζει είναι μην τυχόν και το έργο της κυβέρνησής του δυσφημιστεί». Και πρόσθεσε: «Δεν κατάλαβε ότι τόσα χρόνιααυτόν τον πλούτο που παρήχθη δεν τον πήραν οι εργαζόμενοι στο εισόδημά τους- πήγε σε λίγες οικογένειες. Σε καμιά δεκαριά οικογένειες πήγε αυτός ο πλούτος. Δεν το κατάλαβε».