«Κλειδώνουν» σήμερα οι αποκρατικοποιήσεις

Επί τάπητος τίθεται σήμερα σε διυπουργική σύσκεψη η πορεία των αποκρατικοποιήσεων με βάση το πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών και στόχο την υλοποίηση των προβλεπομένων στο μνημόνιο με την ΕΕ και το ΔΝΤ για έσοδα 1 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις ετησίως από το 2011. Σήμερα θα κατατεθούν οι προτάσεις από τα υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας, Υποδομών, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Κάθε υπουργείο θα προσέλθει με ολοκληρωμένες προτάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις και τις δυνατότητες …

«Κλειδώνουν» σήμερα οι αποκρατικοποιήσεις | tovima.gr

Επί τάπητος τίθεται σήμερα σε διυπουργική σύσκεψη η πορεία των αποκρατικοποιήσεων με βάση το πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών και στόχο την υλοποίηση των προβλεπομένων στο μνημόνιο με την ΕΕ και το ΔΝΤ για έσοδα 1 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις ετησίως από το 2011. Σήμερα θα κατατεθούν οι προτάσεις από τα υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας, Υποδομών, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Κάθε υπουργείο θα προσέλθει με ολοκληρωμένες προτάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις και τις δυνατότητες αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του. Την ερχόμενη εβδομάδα οι υπουργοί θα παρουσιάσουν τις τελικές αποφάσεις τους σε Υπουργικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ τον τελικό λόγο θα έχει ο Πρωθυπουργός.

Στο τραπέζι θα τεθούν μεταξύ άλλων θεμάτων η πώληση του 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της εταιρείας που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο.Το σχέδιο της Ειδικής Γραμματείας Αποκρατικοποιήσεων περιλαμβάνει επίσης την αξιοποίηση των υποδομών της χώρας από ιδιώτες. Στη λίστα περιλαμβάνονται τα 11 μεγάλα λιμάνια (με βασική υποψήφια την κινεζική Cosco) και τα 34 περιφερειακά αεροδρόμια.

Παράλληλα συζητείται η παραχώρηση του μάνατζμεντ της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ σε στρατηγικό επενδυτή. Στα σχέδια της κυβέρνησης παραμένει η πλήρης πώληση του μεριδίου στη ΛΑΡΚΟ και η πώληση όλων των καζίνων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk