«Βουρκωμένος» και με «σπασμένη φωνή που νόμιζες ότι θα ξεσπούσε σε κλάματα», όπως περιγράφουν παριστάμενοι βουλευτές, απάντησε ο κ. Μαντέλης στα σχετικά ερωτήματα που του τέθηκαν ενώπιον της Εξεταστικής, κατά τη διάρκεια της οποίας δήλωσε ότι συμφωνεί με το άνοιγμα των λογαριασμών του, ενώ ανέφερε ότι τα περιουσιακά του στοιχεία δεν αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής του με την πολιτική.

«Στο σπίτι όπου έμεναμένω μέχρι σήμερα, στον Βύρωνα, από το 1977. Ενα γραφείο αγόρασα το 2000, γιατί πλήρωνα ενοίκιο, και για βουλευτικό και για δικηγορικό γραφείο. Και πληρώνω μέχρι σήμερα. Δεν έχει εξοφληθεί το δάνειο. Στους λογαριασμούς που θα ανοίξετεθα βρείτε ένα δάνειο που εξοφλείται μέχρι σήμερα.Εχω ένα αυτοκίνητο 15 χρόνων του 1996,προτού γίνω υπουργόςαγορασμένο, 1.800 κυβικά. Αγόρασα μόνο μετοχές από δημόσια εγγραφή, όταν ο ΟΤΕ βγήκε στην ιδιωτικοποίηση, μόνο χίλιες μετοχές, και αυτές τις μετοχές έχω μέχρι σήμερα και τις κρατάω και δεν θα τις πουλήσω ποτέ».

«Αυτή είναι η περιουσία μου. Ο μόνος τρόπος για να με βοηθήσετε είναι να αποκαλυφθεί η σκευωρία» ανέφερε ο πρώην υπουργός, στην τελευταία δήλωση του οποίου περιλαμβάνεται ένας μακρύς κατάλογος με συνολικά 30 ακίνητα στο όνομα του ιδίου και της συζύγου του, πλην όμως σε αρκετά εξ αυτών έχει μικρή συμμετοχή, ενώ άλλα είναι συνιδιοκτησία.