«Αρον, άρον, σταύρωσον αυτόν» ήταν το νόημα των παρεμβάσεων πολλών βουλευτών σχετικά με τον χρηματισθέντα από τη Siemens πρώην υπουργό του ΠαΣοΚ κ. Τ. Μαντέλη.

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης ζήτησε να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα από τη Δικαιοσύνη για τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων όσων εμπλέκονται «μέχρις οριστικήςεκκαθάρισης της υπόθεσης σε ό,τι αφορά καθένα εξ αυτών». Επιπλέον είπε ότι πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω πράξεις που συνιστούν ξέπλυμα «βρώμικου χρήματος», για τις οποίες, ως μη συνδεόμενες με άσκηση υπουργικών καθηκόντων, δεν ισχύει η αποσβεστική προθεσμία του άρθρου 86 παρ. 3 περί ποινικής ευθύνης των υπουργών, αλλά η κοινή παραγραφή για όλα τα αδικήματα και όλους τους πολίτες.

«Αν δεν είχε επιμείνει το ΠαΣοΚ να επανασυσταθούν οι Εξεταστικές Επιτροπές και να φτάσουμε στη ρίζα των θεμάτωνπώς σήμερα όλοι θα μιλάγανε για τον κ. Μαντέλη;», διερωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Π. Ευθυμίου , επισημαίνοντας ότι «επειδή ακριβώς πιστεύουμε ότι όλα πρέπει να έρθουν στο φως,επειδή στο ΠαΣοΚ δεν είμαστε αλληλέγγυοι με κανέναν κλέφτη, με κανέναν που έχει απιστήσει στο δημόσιο συμφέρον, επιδιώξαμε με τις Εξεταστικέςνα φέρουμε τα πάντα στο φως». Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Μ.Παντούλας τόνισε ότι «η ποινική ευθύνη των υπουργών μπορεί να παραγράφεται, όμως δεν παραγράφεται η αστική ευθύνη» και κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου να ζητήσει μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του κ. Μαντέλη και ταυτόχρονα την υποβολή αγωγής εναντίον του.

Σχολιάζοντας τη στάση των βουλευτών του ΠαΣοΚ, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Αν. Νεράντζης είπε ότι όλα όσα ομολογήθηκαν είχαν έλθει στο φως της δημοσιότητας εδώ και καιρό και ως εκ τούτου «θα έπρεπε να έχει αντιδράσει πολύ πιο νωρίς η κοινότητα των βουλευτών του ΠαΣοΚ».

Στο θέμα αναφέρθηκε και η πρώην υπουργός κυρία Ντόρα Μπακογιάννη σε συνομιλία της με δημοσιογράφους. Οπως είπε η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής, «πρώτη φορά βλέπω τέτοιον κυνισμό, έχω βγει από τα ρούχα μου». Και πρόσθεσε: «Από την άλλη,ευτυχώς που προσωποποιούνται οι ευθύνες για να μην πέφτει λάσπη στον ανεμιστήρα για όλους τους πολιτικούς».