Με επεισοδιακό τρόπο ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα η ψήφιση του επίμαχου πρώτου άρθρου του νομοσχεδίου που αφορά τη χωροταξία του προγράμματος «Καλλικράτης».

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος επιτέθηκε από την έδρα στους επιτελείς της ΚΟ της ΝΔ ότι «δεν τήρησαν τον λόγο τιμής» που συνιστούσε η παρασκηνιακή συμφωνία να μην προκαλέσουν ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων. «Οι συμφωνίες κυρίων στο Κοινοβούλιο είναι εθιμικώ δικαίω ισχυρότερες και από τον ίδιο τον Κανονισμό του Σώματος» δήλωσε ενοχλημένος, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά.

«Σας ενοχλεί η πρωτοβουλία μας γιατί προεκτείνετε το πρόβλημα της ιδιαίτερης εκλογικής σας περιφέρειας σε πρόβλημα ολόκληρου του Κοινοβουλίου» σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απαντώντας ο Πρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε ότι σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν νωρίς το απόγευμα ο κ. Σαμαράς τού είχε πει ότι τα στελέχη της ΝΔ δεν τον είχαν ενημερώσει για την απόφασή τους να μην προκαλέσουν νέα ψηφοφορία. «Ελέγξτε την κοινοβουλευτική σας ομάδα, ελέγξτε το κόμμα σας, κύριε Σαμαρά» τόνισε ο κ. Πετσάλνικος.

«Λυπούμαι που θα σας υποχρεώσουμε να ψηφίσετε το άρθρο» πρόσθεσε ο κ. Τασούλας, για να του απαντήσει ο κ. Πετσάλνικος ότι τόσο ο ίδιος όσο και όλοι οι βουλευτές του ΠαΣοΚ υπερψηφίζουν το νομοσχέδιο που συνιστά «άλμα στο μέλλον».