Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων σχεδιάζει ο ΔΟΛ το επόμενο διάστημα, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε σε συγκινησιακό κλίμα αφού ήταν η πρώτη μετά τον θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη.

Τα έσοδα του μετοχικού κεφαλαίου θα αξιοποιηθούν για τις αναπτυξιακές ανάγκες του Οργανισμού. Οπως επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ κ. Στ. Ψυχάρης το πρώτο πεντάμηνο του 2010 η οικονομική κρίση συνεχίζει να επηρεάζει τις εργασίες του Οργανισμού με μεγαλύτερη ένταση σε σχέση με το 2009, αλλά όπως τόνισε ο ΔΟΛ διατηρεί την ηγετική θέση στον κλάδο και μάλιστα ενισχύει τα μερίδια αγοράς αφού οι απώλειες είναι μικρότερες από αυτές του ανταγωνισμού.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις επιδόσεις των διαδικτυακών εκδόσεων αλλά και στη συμμετοχή του ΔΟΛ στο πρώτο ηλεκτρονικό πολυκατάστημα (GetitΝow.gr), το οποίο προσφέρει ποικιλία 300.000

προϊόντων σε ελκυστικές τιμές. Σύμφωνα με στοιχεία του πρώτου τετραμήνου του 2010 η μέση μηνιαία επισκεψιμότητα στην πύλη in.gr διαμορφώθηκε σε 2,7 εκατ. μοναδιαίους χρήστες, στην ηλεκτρονική έκδοση των «Νέων» (www.tanea.gr) σε 981.000 μοναδιαίους χρήστες και στην ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος» (www.tovima.gr) σε 655.000 μοναδιαίους χρήστες. Τα στελέχη του ΔΟΛ ανέφεραν πως η καθαρή δανειακή θέση του Οργανισμού μειώθηκε το 2009 σε 104 εκατ. ευρώ από 109 εκατ. ευρώ το 2008 και διευκρίνισαν ότι δεν θα χρειαστεί έξτρα δανεισμός για το τρέχον έτος.

Η διοίκηση πρότεινε και το σώμα των μετόχων ενέκρινε τις απολαβές των εκτελεστικών μελών του ΔΣ για το 2010 οι οποίες μειώθηκαν σε 1,7 εκατ. ευρώ από 2 εκατ. ευρώ το 2009.