7 αλλαγές «στο τραπέζι»

Ο υπουργός Εργασίας έχει συγκαλέσει σύσκεψη τη Δευτέρα 31 Μαΐου για τα μέτρα στην αγορά εργασίας, στην οποία έχει καλέσει τις εργοδοτικές οργανώσεις και τη ΓΣΕΕ, η οποία ωστόσο δεν θα προσέλθει στον διάλογο. Στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με τους κοινωνικούς εταίρους θα τεθούν τα εξής μέτρα: 1 Καταργείται η μονομερής προσφυγή στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας. 2 Αυξάνεται από 2% σε 4% το όριο των ομαδικών απολύσεων.

Ο υπουργός Εργασίας έχει συγκαλέσει σύσκεψη τη Δευτέρα 31 Μαΐου για τα μέτρα στην αγορά εργασίας, στην οποία έχει καλέσει τις εργοδοτικές οργανώσεις και τη ΓΣΕΕ, η οποία ωστόσο δεν θα προσέλθει στον διάλογο. Στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με τους κοινωνικούς εταίρους θα τεθούν τα εξής μέτρα:

1 Καταργείται η μονομερής προσφυγή στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

2 Αυξάνεται από 2% σε 4% το όριο των ομαδικών απολύσεων. 3 Περικόπτονται οι αποζημιώσεις απόλυσης και αλλάζει ο τρόπος καταβολής τους.

4 Προτείνονται μέτρα για την αποτροπή απολύσεων εργαζομένων μεγάλης ηλικίας που βρίσκονται προ της συνταξιοδότησης.

5 Μειώνεται το κατώτατο ημερομίσθιο των νέων ηλικίας κάτω των 25 ετών, που εισέρχονται στην αγορά εργασίας για πρώτη φορά. 6 Καθορίζονται οι όροι απασχόλησης και ασφάλισης των απασχολουμένων με συμβάσεις μαθητείας, διάρκειας μέχρις ενός έτους.

7 Τίθεται ανώτατο όριο διάρκειας στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk