Η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία (ΕΝ.ΚΛΩ.), φαίνεται πως -έστω και την τελευταία στιγμή- γλίτωσε από το «λουκέτο». Η απαραίτητη ρευστότητα εξασφαλίσθηκε, καθώς υπεγράφησαν οι σχετικές συμβάσεις με τις τράπεζες και οι εργαζόμενοι μετά από πάρα πολύ καιρό θα αρχίσουν επιτέλους να λαμβάνουν τα χρωστούμενα.

«Οι εργαζόμενοι στις μονάδες του ομίλου, πρόκειται να πάρουν, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, τα δεδουλευμένα τους για το 2009», σύμφωνα με όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου των Κλωστηρίων Γ’, που εδρεύουν στη Νάουσα, Ηλίας Χαρίσης.

Ο κ. Χαρίσης πρόσθεσε πως, τελικά, η παρέμβαση της υπουργού Οικονομίας, Λούκας Κατσέλη, «έπιασε τόπο» και τόνισε ότι οι υπογραφές με τις τράπεζες «έπεσαν» και το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ εξασφαλίστηκε για την ΕΝ.ΚΛΩ., η οποία θα αποκτήσει έτσι τη ρευστότητα την οποία επιζητούσε.

Ανέφερε, επίσης πως την ερχόμενη Δευτέρα ή την Τρίτη πρόκειται να εκταμιευτεί η πρώτη δόση από τις τράπεζες – το ποσό θα ανέρχεται στα 13 εκατ. ευρώ – και στη συνέχεια, μέσα σε χρονικό διάστημα 30 ημερών, θα δοθούν και τα υπόλοιπα 12 εκατ. ευρώ.

Η συνολική οφειλή του ομίλου προς τους εργαζομένους του – συνολικά ανέρχονται σε 985 άτομα – εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 12 και 15 εκατ. ευρώ.

Πάντως, αύριο (Σάββατο) η κυρία Κατσέλη, που συνοδεύει τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στην Κομοτηνή, θα επισκεφθεί το εργοστάσιο της ΕΝ.ΚΛΩ και θα έχει συνάντηση και με εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων της εταιρίας, τους οποίους θα ενημερώσει σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τη λειτουργία των εργοστασίων.

Η υπουργός Οικονομίας θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με την έναρξη του Επιχειρησιακού Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της εταιρείας, παρουσία του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας, Αλέξανδρου Φούρλα.