Μερικές εβδομάδες μετά την αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση στην Times Square της Νέας Υόρκης, το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας με μνημόνιό του δείχνει ότι οι απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων στο έδαφος των ΗΠΑ από εξτρεμιστικές ομάδες έχουν αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους εννέα μήνες, ξεπερνώντας κάθε ρεκόρ σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με το CNN, το συγκεκριμένο μνημόνιο, που ετοιμάστηκε για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, εκτιμά ότι οι εξτρεμιστές στη χώρα θα συνεχίσουν να επιδιώκουν να πλήξουν «εύκολα προσβάσιμους και πολυσύχναστους στόχους».

Αναφέρεται συγκεκριμένα στην απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στηνTimes Squareστη Νέα Υόρκη και τον κατηγορούμενο γι’ αυτήν, Φαϊζάλ Σαζάντ, καθώς και στον Νατζιμπουλάχ Ζάζι, ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του το Φεβρουάριο στην κατηγορία ότι σχεδίαζε επιθέσεις στον υπόγειο σιδηρόδρομοτης Νέας Υόρκης.

Το μνημόνιο διανεμήθηκε την 21η Μαΐου, ανέφερε το CNN.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας εξέφρασε ανησυχία για το ρυθμό των αποπειρών για επιθέσεις, σημειώνοντας ότι συμβαίνουν στο έδαφος των ΗΠΑ με «αυξανόμενη συχνότητα».

Τόνισε, επίσης,την τάση οργανώσεις, όπως η αλ Κάιντα, να χρησιμοποιούν δυτικούς ως πράκτορες και ηγετικά στελέχη.