Σύμφωνα με μνημόνιο

ΗΠΑΑυξημένες οι απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες

Μερικές εβδομάδες μετά την αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση στη Times Square της Νέας Υόρκης, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας με μνημόνιό του αναφέρει ότι οι απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων στο έδαφος των ΗΠΑ από εξτρεμιστικές ομάδες έχουν αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους εννέα μήνες, ξεπερνώντας κάθε ρεκόρ σε ετήσια βάση.

Μερικές εβδομάδες μετά την αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση στην Times Square της Νέας Υόρκης, το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας με μνημόνιό του δείχνει ότι οι απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων στο έδαφος των ΗΠΑ από εξτρεμιστικές ομάδες έχουν αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους εννέα μήνες, ξεπερνώντας κάθε ρεκόρ σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με το CNN, το συγκεκριμένο μνημόνιο, που ετοιμάστηκε για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, εκτιμά ότι οι εξτρεμιστές στη χώρα θα συνεχίσουν να επιδιώκουν να πλήξουν «εύκολα προσβάσιμους και πολυσύχναστους στόχους».

Αναφέρεται συγκεκριμένα στην απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στην Times Square στη Νέα Υόρκη και τον κατηγορούμενο γι’ αυτήν, Φαϊζάλ Σαζάντ, καθώς και στον Νατζιμπουλάχ Ζάζι, ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του το Φεβρουάριο στην κατηγορία ότι σχεδίαζε επιθέσεις στον υπόγειο σιδηρόδρομο της Νέας Υόρκης.

Το μνημόνιο διανεμήθηκε την 21η Μαΐου, ανέφερε το CNN.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας εξέφρασε ανησυχία για το ρυθμό των αποπειρών για επιθέσεις, σημειώνοντας ότι συμβαίνουν στο έδαφος των ΗΠΑ με «αυξανόμενη συχνότητα».

Τόνισε, επίσης, την τάση οργανώσεις, όπως η αλ Κάιντα, να χρησιμοποιούν δυτικούς ως πράκτορες και ηγετικά στελέχη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk