Η προχθεσινή σκληρή δημόσια αντιπαράθεση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον δεύτερο τη τάξει μέτοχο κ. Ανδρέα Βγενόπουλο καταλάγιασε χθες, καθώς υπήρξε προσωρινή(;) παύση πυρός. Ωστόσο οι πληροφορίες από τα δύο στρατόπεδα κάνουν λόγο για «μη αναστρέψιμη κατάσταση» και «ολική ρήξη» στις σχέσεις τους, ενώ τονίζεται ότι πλέον υπάρχει πλήρης διάσταση απόψεων, εν όψει (και) του κρίσιμου αυριανού ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αποκλειστικό θέμα την εκλογή προέδρου. Ο παραιτηθείς πρόεδρος κ. Νικόλας Πατέρας τοποθετήθηκε χθες δημόσια για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο πολυμετοχικό Τριφύλλι και δεν έκρυψε την απογοήτευσή του. «Θλίβομαι ειλικρινά για την εικόνα που προκύπτει για τον Παναθηναϊκό» δήλωσε ο κ. Πατέρας στην αθλητική ιστοσελίδα sportaction. gr και συμπλήρωσε: «Στεναχωρεί όλους τους Παναθηναϊκούς αυτός ο αλληλοσπαραγμός ανθρώπων που, ας μην το ξεχνάμε,συνεργάστηκαν για να φτάσει η ομάδα στη σημερινή θέση ισχύος». Ο κ. Πατέρας ξεκαθάρισε τις προθέσεις του αναφορικά με τη δική του συμμετοχή στην επόμενη ημέρα της ομάδας λέγοντας ότι «ουδέποτε υπαινίχθηκα πως σκοπεύω να αγοράσω το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ» και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσω να είμαι μέτοχος γιατί είμαι Παναθηναϊκός και θα συμμετάσχω στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στο ποσοστό που μου αναλογεί».

Α ναφερθείς στους λόγους που τον εξώθησαν σε παραίτηση, επανέλαβε: «Δέχθηκα έναν χυδαίο πόλεμο επικοινωνιακής λάσπης» . Για τη διαμάχη του κ. Βαρδινογιάννη με τον κ. Βγενόπουλο εξέφρασε τον προβληματισμό του για τους χειρισμούς του πρώτου λέγοντας ότι «θα μπορούσε να έχει κάνει τις προτάσεις του προς τους μετόχους στο ΔΣτην προηγούμενη Παρασκευή, μιας και είχε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με εμένα,τον κ.Βγενόπουλο και τον κ.Γιαννακόπουλο. Οι ανοιχτές επιστολές, όπου ο κάθε μέτοχος θα αμφισβητήσει τις προθέσεις του άλλου και θα προκαλέσει την επίσης δημόσια απάντησή του, με τα δυσάρεστα αποτελέσματα που βλέπουμε, δεν βοηθούν» και συμπλήρωσε: «Ο τρόπος με τον οποίο το έκανε μου αφήνει πολλά ερωτηματικά για τις προθέσεις του.Ως και προχθές γνωρίζω ότι μιλούσε με τον κ.Βγενόπουλο και ήταν κοντά σε μια συμφωνία για την επόμενη ημέρα. Τι άλλαξε τη στάση του;».

Πηγές από το περιβάλλον του κ. Βαρδινογιάννη αναφέρουν ότι η τελευταία τοποθέτηση του κ. Πατέρα ενόχλησε ιδιαίτερα τον Τζίγγερ, ο οποίος καταστρώνει το πλάνο του για την επόμενη ημέρα. Επί του παρόντος το ζήτημα του προέδρου αποτελεί το μεγάλο «αγκάθι» για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, καθώς σε περίπτωση που προτείνει στο αυριανό ΔΣ λύση μη κοινής αποδοχής (μολονότι δεσμεύθηκε για το αντίθετο), θεωρείται δεδομένο ότι θα προκαλέσει την αντίδραση αφενός των μετόχων που πρόσκεινται στην πλευρά του κ. Βγενόπουλου, αφετέρου στις τάξεις των σκληροπυρηνικών οπαδών του Τριφυλλιού, οι οποίοι τάσσονται ανοιχτά υπέρ της παραμονής Πατέρα και βρίσκονται επί ποδός (νέου) συλλαλητηρίου στα γραφεία της ΠΑΕ και… πολέμου.

Υ πό αυτές τις συνθήκες λέγεται ότι για τον κ. Βαρδινογιάννη πρώτη επιλογή ως προς την προεδρία αποτελεί ένας εκ των αδελφών κκ. Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου , οι οποίοι πολύ δύσκολα θα αμφισβητηθούν από τους υπόλοιπους μετόχους, ενώ διαθέτουν και το απαιτούμενο οπαδικό έρεισμα. Βέβαια μέχρι πρότινος αμφότεροι τόνιζαν ότι δεν επιθυμούν τον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ωστόσο δεν αποκλείεται χάριν της ενότητας να διαφοροποιήσουν την αρχική στάση τους.

Εφόσον πάντως οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι επιμείνουν στην αρχική θέση τους, τότε είναι πιθανόν ο κ. Βαρδινογιάννης να επανεξετάσει την περίπτωση του κ. Πατέρα- προκειμένου να αποφύγει τις ακραίες αντιδράσεις των οπαδών-, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ο παραιτηθείς πρόεδρος θα δεχθεί να αναλάβει εκ νέου δίχως να θέσει (και) τους δικούς του όρους. Τέλος, όσον αφορά τον κ. Βγενόπουλο, από το περιβάλλον του επαναλάμβαναν ότι δεν πρόκειται να καταθέσει πρόταση για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, αλλά ξεκαθάριζαν επίσης την πρόθεσή του να διατηρήσει τις μετοχές του στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.