Στο ελληνικό στοιχείο επενδύει η ΠΑΕ Αρης με τις εισηγήσεις του κ. Εκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος είχε κάνει λόγο για «παίκτες-πολυεργαλεία» . Οι άνθρωποι της διοίκησης περνούν από «κόσκινο» έλληνες ποδοσφαιριστές, όπως τους Κώστα Μενδρινό, Σωκράτη Φυτανίδη (ελεύθεροι), Γρηγόρη Παπαζαχαρία (Ηρακλής) και Αντώνη Πετρόπουλο (ΠΑΟ), οι οποίοι βρίσκονται στη λίστα των Κιτρίνων που τις προσεχείς ημέρες θα αξιολογήσουν όλες τις περιπτώσεις και θα καταλήξουν ποιους θέλουν.

Οι δύο πρώτοι είναι πιο απλές περιπτώσεις, αφού είναι ελεύθεροιμάλιστα με τον Μενδρινό έχουν γίνει και συζητήσεις-, σε αντίθεση με τους άλλους δύο που δεσμεύονται με συμβόλαια στις ομάδες τους. Η ΠΑΕ Αρης έχει έρθει σε συμφωνία με τους Νίκο Λαζαρίδη και Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις, για δύο και τρία χρόνια αντίστοιχα, και οι μεταγραφές ενδέχεται να ανακοινωθούν πιθανόν και σήμερα.

Παράλληλα ο κ. Κούπερ εξετάζει δύο περιπτώσεις ποδοσφαιριστών από την Ισπανία. Ο 30χρονος ανασταλτικός μέσος Αντόνιο Βάσκεθ Χέσους Μουνιόθ πληροί τις προδιαγραφές που θέτει ο αργεντινός προπονητής, ωστόσο δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Ουέλβα. Εναλλακτική λύση φέρεται ο συμπατριώτης και συμπαίκτης του στην Ουέλβα Χάβι Φουέγκο (26 ετών), που προτάθηκε στον Αρη. Η διοίκηση θα αρχίσει τις διαπραγματεύσεις και με τους δύο, οι οποίοι είναι ενημερωμένοι για το ενδιαφέρον του Αρη και την παρουσία του κ. Κούπερ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας της Θεσσαλονίκης.