Εντονα προβληματισμένος είναι ο κ. Θόδωρος Ζαγοράκης μετά την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι σύνδεσμοι οπαδών ΠΑΟΚ των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης (Ηλιούπολης, Πολίχνης, Κορδελιού, Ευόσμου Lemmy και Καλοχωρίου) κατά της επιστροφής του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Τη στιγμή που ο πρόεδρος του Δικεφάλου προσπαθεί να… επιβάλει την επιλογή του (πιθανότατα ο κ. Παύλος Δερμιτζάκης ) για την τεχνική ηγεσία της ομάδας, ανοίγεται ακόμη ένα μέτωπο από μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ, αν και οι διοικούντες εκτιμούν ότι είναι μικρή καθώς οι υπόλοιποι σύνδεσμοι αλλά και η πλατιά μάζα των οπαδών δεν έχουν πάρει θέση για τον «Σάλπι». Πάντως κύκλοι της ΠΑΕ εκτιμούν ότι το αρνητικό κλίμα θα μπορούσε ακόμη και να αποτρέψει την επιστροφή του 29χρονου διεθνούς επιθετικού στην Τούμπα.

Στην ανακοίνωση των συνδέσμων των «δυτικών συνοικιών» αναφέρονται επτά λόγοι για τους οποίους ο Σαλπιγγίδης θεωρείται ανεπιθύμητο πρόσωπο και χαρακτηρίζεται «προδότης» που το 2006 άφησε τον ΠΑΟΚ για τον Παναθηναϊκό. Πιο ανησυχητικό όμως για τον κ. Ζαγοράκη είναι ο ρόλος θεματοφύλακα που θεωρούν κατοχυρωμένο οι εν λόγω σύνδεσμοι, καθώς στην ίδια ανακοίνωση τονίζουν: «Εμείς είμαστε αυτοί που πείσαμε και προτρέψαμε τον Θεόδωρο Ζαγοράκη να ασχοληθεί και να αναλάβει εξέχουσα θέση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όλοι μαζί πιστέψαμε,προστατέψαμε και οραματιστήκαμε τον μεγάλο ΠΑΟΚ που κάποια μέρα θα κερδίσει τη χαμένη του αίγλη.Εμείς είμαστε όμως που θα βρεθούμε απέναντι σε τυχόν λανθασμένες κινήσεις που θα στιγματίσουν και θα πληγώσουν το κύρος και την αξιοπρέπεια του ΠΑΟΚτσή. Δεν γίναμε ΠΑΟΚ για τους τίτλους και για τα δήθεν μεγαλεία, οι λέξεις Περηφάνια, Αντίσταση,Ονειρο,Κατάκτηση μας εκφράζουν και είναι τρόπος ζωής για εμάς τους γραφικούς, τους κλασικούς 50 που ξεκινήσαμε την κατάληψη,που ξεκινήσαμε πάσης φύσεως αντίδραση προς κάθε λαμόγιο που προσπαθούσε να εκμεταλλευθεί τον ΠΑΟΚ…».

Στο θέμα προπονητή οι κκ. Ζαγοράκης και Ζήσης Βρύζας είχαν συνάντηση χθες στα γραφεία της Τούμπας, όμως δεν ελήφθη καμία απόφαση καθώς περιμένουν και την άφιξη του κ. Σέρτζιο Κονσεϊσάο από την Πορτογαλία. Σήμερα προγραμματίστηκε νέα σύσκεψη, ενώ επικρατέστερος να διαδεχθεί τον κ. Φερνάντο Σάντος αυτή τη στιγμή είναι ο κ. Δερμιτζάκης. Η περίπτωση του πρώην τεχνικού της Πόρτο κ. Ζεσουάλντο Φερέιρα διαψεύστηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μολονότι και χθες πορτογαλικά ΜΜΕ την ανέφεραν ως σοβαρό ενδεχόμενο.