Πολυμελή σπείρα που άρπαζε πορτοφόλια από επιβάτεςκυρίως στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο,με συνεργό έναν υπάλληλο ιδιωτικής εταιρίας ασφάλειας που εργαζόταν στονΗΣΑΠ,εξάρθρωσε η αστυνομία. Η σπείρα, 72ανδρες και γυναίκες από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, δρούσετουλάχιστον πέντε μήνες.

Μετά από έρευνα, που περιλάμβανε φωτογράφηση και μαγνητοσκόπηση των υπόπτων, 60 αστυνομικοί της ασφάλειας Αθηνών και των Τμημάτων ΑσφάλειαςΑγ.Παντελεήμονα, Εξαρχείων και Κολωνού πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση και συνέλαβαν τα μέλη της σπείρας, 69 άνδρες και γυναίκες από τη Ρουμανία και τρεις από τη Βουλγαρία, το μεσημέρι της Τρίτης.

Παράλληλα, συνελήφθη ο 26χρονος υπάλληλος εταιρίας ιδιωτικής ασφάλειας που εργαζόταν στη φύλαξη του σταθμού του ΗΣΑΠ στην πλ. Βικτωρίας, όπου η σπείρα των πορτοφολάδων είχε την έδρα της. Ο 26χρονος παρείχε, με το αζημίωτο, πληροφορίες για την παρουσία αστυνομικών στο δίκτυο του ηλεκτρικού.

Η σπείρα δρούσε σε ώρες αιχμής, κυρίως στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Ομάδα οκτώ έως 10 ατόμων έμπαιναν σε κάποιο από τα βαγόνια και με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις αφαιρούσαν τα πορτοφόλια των επιβατών. Αφού έπαιρναν τα χρήματα, πέταγαν τα πορτοφόλια σε κάδους στην πλ. Βικτωρίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε έναν μόνο κάδο στην πλατεία Βικτωρίας, η αστυνομία εντόπισε περίπου 45 πορτοφόλια.

Οι αστυνομικοίεκτιμούν ότι καθημερινά η σπείρα έκλεβε κατά μέσο όρο 10 πορτοφόλια και ότι δρούσε επί τουλάχιστον πέντε μήνες.Δεν αποκλείουν, δε, να υπάρχουν κι άλλα ασύληπτα μέλη της σπείρας.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν 3.000 ευρώ, πτυσσόμενα στιλέτα, μαχαίρια και ξυραφάκια.