Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα Πέμπτη την Υπουργό Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία του προσέφερε το έντυπο με τις αλλαγές για το «νέο σχολείο», που παρουσίασε νωρίτερα.

«Σημαντική μέρα σήμερα, για τη μάθηση και την παιδεία», παρατήρησε ο Πρόεδρος υποδεχόμενος την κυρία Διαμαντοπούλου, η οποία «απαντώντας» σημείωσε: «Πράγματι σημαντική. Πολύ δύσκολη μέρα, από πολλές πλευρές. Και η ηθική κατάπτωση, μας κάνει όλους να θέλουμε να κάνουμε την κρίση ευκαιρία. Και αυτό γίνεται κυρίως μέσα από την παιδεία».

Η Υπουργός σημείωσε, επίσης, ότι «το καλύτερο όπλο τώρα είναι η παιδεία: Δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές, πρέπει να βγουν», ο δε Πρόεδρος «ανταπάντησε» λέγοντας «όλοι μας». «Ολοι μας και να στηρίξουμε αυτούς», είπε κα Διαμαντοπούλου, η οποία δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου γιατί με το «νέο σχολείο» «κάνετε ένα μεγάλο βήμα». «Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, θα σας τα εξηγήσω. Γιατί σήμερα κάναμε και τη συνέντευξη για την πρωτοβουλία για την ελληνική γλώσσα», είπε η Υπουργός και με δεδομένο το προεδρικό ενδιαφέρον για τα θέματα της γλώσσας συμπλήρωσε: «Αυτό θέλω να σας πω και θέλω να τεθείτε και επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, γιατί είναι σε παγκόσμιο επίπεδο, σε 500 σημεία σε όλο τον κόσμο».