Διαρρήκτης έπεσε στα χέρια των αστυνομικών μετά από καταγγελία του στην Aμεση Δράση ότι άγνωστοι είχαν παραβιάσει την κατοικία του.Oμως, το διαμέρισμα αποτελούσεαποθηκευτικό χώρο κλοπιμαίων, τα οποία είχαν κάνει «φτερά», γιατίείχαν κατασχεθείαπό την αστυνομία, που είχε ήδη φθάσει στα ίχνη της σπείρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν νεαρό από την Αλγερία, ο οποίος μαζί με έναν Ιρακινό, μια Πολωνή και έναν ελληνοαιγύπτιο αποτελούσαν τα μέλη σπείρας διαρρηκτών που τους τελευταίους πέντε μήνες είχαν «χτυπήσει» τουλάχιστον 70 αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές στα Μεσόγεια και στην νοτιοανατολική Αττική.

Από τα οχήματα άρπαζαν διάφορα αντικείμενα, όπως φορητούς υπολογιστές, ρολόγια και ρούχα, και στη συνέχεια τα αποθήκευαν στο διαμέρισματου Αλγερινού στουςΑμπελόκηπους.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους έθεσαν υπό παρακολούθηση. ΤηΔευτέρα το μεσημέρι, οι τρεις εξ αυτώνσυνελήφθησαν τη στιγμή που παραβίαζαν αυτοκίνητο στο Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Γνωρίζοντας τη χρήση του διαμερίσματος στους Αμπελόκηπους ως αποθηκευτικού χώρου των κλοπιμαίων, οιάντρες της ΕΛ.ΑΣ. με τη συνδρομή κλειδαρά το άνοιξαν και κατάσχεσαν τα κλοπιμαία.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο Αλγερινός επέστρεψεστο διαμέρισμα και όταν αντίκρισε την πόρτα ανοικτή και τα κλοπιμαία να λείπουν επικοινώνησε με την Aμεση Δράση καταγγέλλοντας… διάρρηξη. Αμέσως, οι αστυνομικοί έσπευσαν, αλλά όχι προς όφελός του.

Ο Αλγερινός δεν συνελήφθη, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Ωστόσο, εις βάρος του, καθώς και των άλλων τριών συνεργών του σχηματίστηκε δικογραφία.

Η αστυνομία εκτιμά ότι τέσσερις άλλοι Αλγερινοί, οι οποίοιείχαν συλληφθεί πριναπό 10 ημέρες στο Χαϊδάρι, γιαδιαρρήξεις αυτοκινήτων,ανήκουνστην ίδια σπείρα.