Εγκαίνια στο Βυζαντινό Μουσείο

Η ανάδειξη της Ιστορίας και του πολιτισμού του Βυζαντίου αλλά και των αιώνων που ακολούθησαν την Αλωση παρουσιάζεται στην ολοκληρωμένη πλέον έκθεση του Βυζαντινού Μουσείου που εγκαινιάζεται σήμερα στις 8 το βράδυ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. «Από το Βυζάντιο στη Νεότερη Εποχή» είναι ο τίτλος της εκθεσιακής ενότητας που καλύπτει χρονικά την περίοδο από την Αλωση ως τον 20ό αιώνα. (Η πρώτη ενότητα, από τον 4ο ως και τον 15ο αιώνα, εγκαινιάστηκε το 2004.) Περί τα 1.

Η ανάδειξη της Ιστορίας και του πολιτισμού του Βυζαντίου αλλά και των αιώνων που ακολούθησαν την Αλωση παρουσιάζεται στην ολοκληρωμένη πλέον έκθεση του Βυζαντινού Μουσείου που εγκαινιάζεται σήμερα στις 8 το βράδυ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. «Από το Βυζάντιο στη Νεότερη Εποχή» είναι ο τίτλος της εκθεσιακής ενότητας που καλύπτει χρονικά την περίοδο από την Αλωση ως τον 20ό αιώνα. (Η πρώτη ενότητα, από τον 4ο ως και τον 15ο αιώνα, εγκαινιάστηκε το 2004.)

Περί τα 1.000 εκθέματα, τα περισσότερα από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε αίθουσες 1.400 τ.μ., αναδεικνύουν όλες τις πλευρές της ζωής και της δημιουργίας των ανθρώπων υπό την οθωμανική ή την ενετική κυριαρχία, τη διατήρηση της γλώσσας και της θρησκείας και τέλος την ανάπτυξη της εθνικής ταυτότητας που οδήγησε στην Επανάσταση του 1821.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk