Οι Αρχές της Ταϊλάνδης παρέτειναν για άλλες τέσσερις ημέρες τη νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Μπανγκόκ και σε 23 επαρχίες της χώρας, έπειτα από τις αιματηρές ταραχές στην πρωτεύουσα.

«Η κυβέρνηση ενέκρινε την παράταση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 25 μέχρι τις 28 Μαΐου από τα μεσάνυκτα μέχρι τις 04.00», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας, Ταουίλ Πλεάνσρι.

Όπως εξήγησε η κυβέρνηση, η απαγόρευση είναι απαραίτητη για τη πρόληψη περισσότερων ταραχών και θα διαρκέσει τέσσερις και όχι επτά ημέρες για να περιοριστεί η επίπτωση στο κοινό.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας είχε επιβληθεί την περασμένη Τετάρτη, 19 Μαΐου, μετά την ολοκλήρωση της επιδρομής του στρατού εναντίον της συνοικίας που είχε καταληφθεί από τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στο κέντρο της πρωτεύουσας. Την επιχείρηση ακολούθησαν ταραχές και εμπρησμοί.

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, δικαστήριο της Ταϊλάνδης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για «τρομοκρατία» κατά του πρώην πρωθυπουργού Τακσίν Σιναουάτρα, έπειτα από τις ταραχές.

Από τις ταραχές που ξέσπασαν στα μέσα Απριλίου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 85 άνθρωποι, στη μεγάλη πλειοψηφία τους διαδηλωτές, και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 1.500.