Η Τζαστίν Ενάν επέστρεψε με νίκη στο… αγαπημένο της Ρολάν Γκαρόν, ύστερα από τρία χρόνια απουσίας από το γαλλικό γκραν σλαμ. Η Βελγίδα τενίστρια επικράτησε της Βουλγάρας Πιράνκοβα με 2-0 σετ (6-4, 6-3) αντιμετωπίζοντας δυσκολίες κυρίως στο πρώτο σετ, το οποίο και κέρδισε σε 47 λεπτά.

Αντιμετώπισε κάποια προβλήματα από την Πιράνκοβα και στο δεύτερο σετ, αλλά η Ενάν ήταν πιο αποφασιστική στις κρίσιμες μπάλες και καθάρισε τον αγώνα με 2-0.

Η Ενάν είχε αποσυρθεί από τα κορτ τους τελευταίους 20 μήνες και είχε κατακτήσει για τελευταία φορά το Ρολάν Γκαρός το 2007.

Αποκλεισμός σοκ για την Σάφινα

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη έγινε στο Ρολάν Γκαρός, καθώς η Ντινάρα Σαφίνα αποκλείστηκε με το καλημέρα από το γαλλικό γκραν σλαμ.

Η πρώην Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης έχασε από την Γιαπωνέζα Κιμίκο Ντάτε Κραμν στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης. Η Σαφίνα κέρδισε το πρώτο σετ (6-3), αλλά έχασε τα άλλα δύο με 4-6, 5-7, σε έναν αγώνα που κράτησε δύο ώρες και 34 λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 39χρονη (!) Κραμν έκανε ντεμπούτο στο Ρολάν Γκαρός σε ηλικία 39 ετών, όταν η Σαφίνα ήταν τριών ετών.