Ντομινίκ Στρος Καν «Δεν υπάρχει καμία απειλή για τη ζώνη του ευρώ»

Δηλώσεις του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μετά και από τη νέα πτώση των διεθνών χρηματιστηρίων και του ευρώ.

«Δεν υπάρχει καμία απειλή για τη ζώνη του ευρώ», δηλώνει ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος Καν, μετά και από τη νέα πτώση των διεθνών χρηματιστηρίων και του ευρώ.

«Περνάμε μια πολύ ταραγμένη εποχή, λόγω του ελληνικού προγράμματος, λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης στην κατάσταση της ευρωζώνης κλπ…», δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συζήτησης για την παγκόσμια οικονομία στη Βραζιλία. Αναφερόταν στο σχέδιο λιτότητας που εγκρίθηκε από την Ελλάδα σε αντάλλαγμα για ένα πρόγραμμα βοήθειας ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ που υποσχέθηκαν οι ευρωπαίοι εταίροι της και το ΔΝΤ για να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο χρέος.

Ο κ. Στρός Καν ήταν όμως καθησυχαστικός και την περασμένη εβδομάδα.
«Δεν πιστεύω ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε κίνδυνο να εκραγεί, αντίθετα, πιστεύω ότι ο κίνδυνος είναι να μην πάει καλά, να λειτουργεί άσχημα», δήλωσε την Πέμπτη στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Σήμερα τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με πτώση από 2% έως 3%, ενώ το ευρώ σημείωσε πτώση, έπεσε κάτω από 1,22 το δολάριο, και η κρίση του χρέους φαίνεται να εξαπλώνεται στη ζώνη του ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk