Η αίθουσα τέχνηςK-art παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Υστερίες του λευκού χαρτιού»η οποία βασίζεται σε ιδέα του εικαστικού Δημήτρη Τάταρη. Την έκθεση επιμελείται η θεωρητικός τέχνης Χριστίνα Ανδρουλιδάκη.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα τωνΑλέξη Ακριθάκη, Νίκου Αλεξίου, CANAN, Jan Fabre, Απόστολου Καραστεργίου, Νίκου Κεσσανλή (στη φωτογραφία έργο του), Γιώργου Λαζόγκα, Μαρίας Λοϊζίδου,Μάρτιν Ντόνεφ, Νίνας Παπακωνσταντίνου, Γεωργίας Σαγρή, Φανής Σοφολόγη, Δημήτρη Τάταρης-Μίκη Θεοδωράκη.

Ο όρος «υστερία» χρησιμοποιείται πάνω από 2.000 χρόνια και ο ορισμός του με την πάροδο του χρόνου έχει γίνει όλο και πιο διάχυτος και ευρύς. Στην καθομιλουμένη, η υστερία περιγράφει μια κατάσταση του μυαλού που χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτο φόβο ή συναισθηματικές υπερβολές. Η έκθεση αυτή μεταφέρει τον όρο από το κλινικό, στο επίπεδο της εικαστικής γλώσσας και επιχειρεί να προσεγγίσει την υστερία μέσα από την συσχέτισή της με τις ψυχικές, ιδεολογικές και πλαστικές ανησυχίες μιας σειράς καλλιτεχνών πάνω στο χαρτί.

Από το συνθετικό, μεθοδικό, εμμονικό σχέδιο, έως το εκστατικό, αφηρημένο, χειρονομιακό αποτύπωμα, και από την αναζήτηση νέων μέσων έκφρασης στην γλυπτική έως την σωματική τέχνη και την περφόρμανς, η έκθεση ανιχνεύει την διαδικασία καλλιτεχνικής παραγωγής μέσα από το πρίσμα αυτής της ιδιαίτερης συνθήκης, η οποία άλλοτε αποδομεί και άλλοτε συστήνει νέους κώδικες επικοινωνίας και αφήγησης.

K-art, Σίνα 54, τηλ. 211 4013877

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 12-8μμ, Σάββατο 11-2μμ, Κυριακή & Δευτέρα κλειστά