Εξακολουθεί να «βρυχάται» το ηφαίστειο της Ισλανδίας

Το κλείσιμο ορισμένων αεροδρομίων αποφάσισαν για σήμερα το απόγευμα οι νορβηγικές αρχές εξαιτίας του νέφους της τέφρας του ισλανδικού ηφαιστείου.

Το κλείσιμο ορισμένων αεροδρομίων αποφάσισαν για σήμερα το απόγευμα οι νορβηγικές αρχές εξαιτίας του νέφους της τέφρας του ισλανδικού ηφαιστείου.

Το μέτρο αυτό που θα ισχύσει από τις 14:00 ως τις 20:00 τοπική ώρα αφορά τα μικρά αεροδρόμια στις πόλεις Αντόγια, Νάρβικ, Μπαρντούφος, Εβενες και Τρόμσο.

Το νέφος της τέφρας από το ισλανδικό ηφαίστειο έχει προκαλέσει, από τότε που σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη του ηφαιστείου στις 14 Απριλίου, το κλείσιμο και το εκ νέου άνοιγμα ενός μεγάλου μέρους του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου.

Σύμφωνα πάντως με δημοσκόπηση της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας airfarewatchdog.com., η ηφαιστειακή τέφρα δεν εμποδίζει τον κόσμο να
προγραμματίζει ταξίδια στην Ευρώπη.

Η δημοσκόπηση που έγινε σε δείγμα 1.500 ατόμων που επιλέγουν το αεροπλάνο ως μέσο για τα ταξίδια τους, έδειξε ότι το 39% εξ αυτών εξακολουθεί να
προγραμματίζει αεροπορικά ταξίδια και ότι οι εκρήξεις του ηφαιστείου δεν αποτελούν εμπόδιο στα σχέδιά του αυτά.

Το 54% δήλωσε ότι δεν είχε ούτως ή άλλο σκοπό να ταξιδέψει ενώ το 9% αναγκάσθηκε να αλλάξει σχέδια εξαιτίας των εκρήξεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk