Πρωτόγνωρο φαινόμενο χαρακτηρίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. την ανεύρεση καθημερινά πτωμάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οπως λένε χαρακτηριστικά, «μας προκαλεί εντύπωση γιατί συνήθως είχαμε έξαρση εγκλημάτων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν προλαβαίνουμε να ανοίγουμε νέους φακέλους με ανθρωποκτονίες» και συμπληρώνουν πως «έχουμε να κάνουμε με ποιοτική αναβάθμιση της εγκληματικότητας, καθώς δρουν ανεξέλεγκτα κακοποιοί που δεν διστάζουν να αφαιρέσουν ανθρώπινες ζωές είτε για να αρπάξουν χρήματα είτε για ξεκαθάρισμα διαφορών». Ενδεικτικό είναι ότι την Τετάρτη τις διωκτικές αρχές απασχόλησαν τέσσερις σχετικές υποθέσεις.

Στη Θεσσαλονίκη, μια 45χρονη από την Αλβανία, η οποία αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, στραγγάλισε χρησιμοποιώντας μια γραβάτα τον 7χρονο γιο της και στη συνέχεια επεχείρησε να αυτοκτονήσει με μαχαίρι μέσα στο διαμέρισμά τους στον 3ο όροφο πολυκατοικίας. Λίγες ώρες αργότερα, στις 9 το βράδυ, στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης τρία άγνωστα άτομα επιτέθηκαν σε έναν 18χρονο ομογενή από τη Γεωργία με σκοπό να τον ληστέψουν. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης τον χτύπησαν δυνατά στο μέτωπο, με αποτέλεσμα να υποστεί εσωτερική αιμορραγία και, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Προχθές το βράδυ βρέθηκε απανθρακωμένος σε χωράφι στην περιοχή της Αγιάς Χανίων ένας άνδρας από το Πακιστάν. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το πτώμα βρισκόταν σε κατάσταση σήψης και εκτιμάται ότι ο θάνατός του επήλθε πριν από αρκετές ημέρες. Την εξαφάνιση του αλλοδαπού είχε δηλώσει στις 17 Μαΐου ο αδελφός του.

Στην Αττική, πτώμα άνδρα εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από λιμενικούς στην παραλία Σαρωνίδας. Οπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για άτομο ηλικίας περίπου 45-50 ετών. Η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για νεκροψία-νεκροτομή, ενώ την έρευνα για την υπόθεση διενεργούν αξιωματικοί του Λιμεναρχείου Παλαιάς Φώκαιας.

Μία ημέρα πριν, ένας 70χρονος έχασε τη ζωή του και η συνομήλικη σύζυγός του τραυματίστηκε σοβαρά όταν δέχθηκαν ένοπλη επίθεση από τον αδελφό της γυναίκας σε πιλοτή πολυκατοικίας στο Νέο Ηράκλειο. Λίγη ώρα μετά ο δράστης παραδόθηκε.