Τη συγκρότηση Ομάδας Παρακολούθησης του Προγράμματος που συνοδεύει τη Συμφωνία Στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά συγκροτείται Ομάδα Παρακολούθησης του Προγράμματος που συνοδεύει τη Συμφωνία Στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ζώνης του Ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Την Ομάδα Παρακολούθησης θα συντονίζει ο Βουλευτής Φθιώτιδας, Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Γραμματέας της Επιτροπής αναλαμβάνει η κυρίαΕλένη Ρωμαϊδου, οικονομολόγος.

Σκοπός σύστασης της Ομάδας, προστίθεται στην ανακοίνωση, «είναι η παρακολούθηση της εκτέλεσης του Προγράμματος στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας, καθώς και η υποβολή προτάσεων οικονομικής πολιτικής προς την ηγεσία του Κόμματος, με στόχο την ταχύτερη έξοδο από την κρίση».

«Η απόφαση αυτή εκφράζει τη βούληση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να υπάρξει διαρκής και σε βάθος αξιολόγηση των εξελίξεων στην Οικονομία, τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο, και να αναπτυχθούν πρόσθετες συγκροτημένες πολιτικές προτάσεις για την ανόρθωση της Ελληνικής Οικονομίας που δοκιμάζεται από την κρίση» καταλήγει η ανακοίνωση.