Με πρώτο στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης του τουρισμού και «παράλληλες» αρμοδιότητες με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο αναλαμβάνει σήμερα τα καθήκοντά του ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού κ. Γ. Νικητιάδης, ο οποίος ορκίζεται ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια. Οι αρμοδιότητες του κ. Νικητιάδη περιλαμβάνουν πλέον και τα θέματα πολιτισμού και μέσων μαζικής ενημέρωσης, παράλληλα με τον τουρισμό και τον αθλητισμό, καθώς διαφοροποιούνται από αυτές που είχαν δοθεί στην απελθούσα υφυπουργό κυρία Αντζελα Γκερέκου. Η τροποποίηση των αρμοδιοτήτων θα ρυθμιστεί με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα.

Ταυτόχρονα προβλέπεται να ενισχυθεί σύμφωνα με πληροφορίες και ο ρόλος του γενικού γραμματέα Τουρισμού κ. Γ. Πουσσαίου, ενώ μένει να ξεκαθαριστεί ποιος θα έχει στις αρμοδιότητές του τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) πέρα από την εποπτεία του υπουργού. Χθες ο κ. Νικητιάδης ενημερώθηκε επί των θεμάτων από τον κ. Γερουλάνο.

Την ανάγκη αναστροφής της διεθνούς εικόνας της χώρας υπογράμμισε και ο κ. Νικητιάδης σε δηλώσεις του χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», σημειώνοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει με την αποστολή ανθρώπων του τουρισμού σε διάφορες χώρες του εξωτερικού και σε κέντρα της ομογένειας και με προβολή πολιτικών προσώπων στο εξωτερικό, ενώ εστίασε το ενδιαφέρον του στα μεγάλα ποσοστά των κρατήσεων της «τελευταίας στιγμής».

Σε εξέλιξη είναι επίσης τα ταξίδια εξοικείωσης (fam trips) που διοργανώνει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) με τη συνεργασία των τουριστικών φορέων, καθώς από χθες βρίσκεται στην Αθήνα αποστολή ρώσων δημοσιογράφων. Την ελληνική πρωτεύουσα επισκέφθηκαν από τις 14 ως τις 17 Μαΐου και εννέα βρετανοί δημοσιογράφοι των μεγαλύτερων βρετανικών εφημερίδων σε ταξίδι που διοργάνωσε το γραφείο ΕΟΤ Λονδίνου.

Ο υπουργός συναντήθηκε με το προεδρείο της Ενωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και τους ευχαρίστησε για την απόφασή τους να μη συμμετάσχει η Ενωση στην προκηρυχθείσα 24ωρη απεργία της 20ής Μαΐου, ενώ συνεχάρη και τους κατοίκους της Ρόδου για τη φιλόξενη υποδοχή τους στο κρουαζιερόπλοιο «Ζenith».