Μετά από μια σειρά επαφών με κυβερνητικά πρόσωα ο Διευθύνων Σύμβουλος Captain Wei Jiafu συναντήθηκε στη μία και μισή το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου .

Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό προέβη σε δηλώσεις.

O κ. Zιαφού ανέφερε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο που έχει αναλάβει η εταιρεία την προβλήτα 2 στο λιμάνι του Πειραιά η παραγωγικότητα έχει αυξηθεί κατά 43%.

Σύμφωνα με τον κ. Ζιαφού ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτό το γεγονός και ο πρόεδρος της Cosco του υποσχέθηκε ότι θα τηρήσει όσα προβλέπονται από τη συμφωνία.

Eπιπλέον, ο κ. Ζιαφού είπε ότι αυτές τις μέρες δέχεται αρκετές προτάσεις για επενδυτικά σχέδια, μεταξύ των οποίων στον τομέα του λιμανιού, του σιδηροδρόμου και του αεροδρομίου και επεσήμανε ότι κάποια από αυτά εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του και κάποια όχι. «Xρειαζόμαστε βοήθεια από την πλευρά σας για να φέρουμε κάποια project στην Κίνα», είπε ο κ. Ζιαφού και ανέφερε ότι θα τα μεταφέρει την πλευρά της Κίνας.

Πρόσθεσε δε ότι τα όποια σχέδια πρέπει να ακολουθούνται από τις απαραίτητες μελέτες με κοινό στόχο την αμοιβαία ωφέλεια ( win-win situation).
Κάθε χώρα κατά την περίοδο ανάταξής της συναντά εμπόδια, αλλά ο ηγέτης και ο λαός βρίσκονται στην ίδια βάρκα, ανέφερε ο κ. Ζιαφού και πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει γρήγορα τις δυσκολίες.

Kληθείς να στείλει μήνυμα στους εργαζόμενους στο λιμάνι του Πειραιά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Cosco είπε ότι υπάρχει λαμπρό μέλλον για αυτούς και αναφέρθηκε στην αύξηση της παραγωγικότητας της προβλήτα 2 μέσα στους 4 πρώτους μήνες του έτους.

Eίπε ακόμα ότι η εταιρεία έχει ήδη προσλάβει περίπου 300 ντόπιους εργαζόμενους και τόνισε ότι δεν θα φέρει εργαζόμενους από την Κίνα.

Eξάλλου, στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο διευθύνων σύμβουλος της Piraeus Container Terminal S.A., Li Keqiang.

Ο μίστερ Cosco είχε προβεί σε δηλώσεις και νωρίτερακατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησεενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε σειρά επαφών μεταξύ των οποίων και με τους υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αλλά και Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Μίστερ Cosco, όπως ο ίδιος είπε, θα ξαναεπισκεφτεί σύντομα την Ελλάδα στην περίπτωση που υπάρξουν συμφωνίες στους τομείς ενδιαφέροντος της εταιρείας του.