Η «Ηasta la victoria siempre» (Αγωνιζόμαστε πάντα για τη νίκη) θα αντιμετωπίσει τη «Free Ρalestine» σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι αλληλεγγύης για ευαισθητοποιημένους πολίτες. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Τετάρτη 26 Μαΐου (19.00) στο γήπεδο της Ριζούπολης υπό την αιγίδα του Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος ως προσφυγικό σωματείο έδειξε την ευαισθησία του στο πρόβλημα των Παλαιστινίων. Οι δύο ομάδες είχαν παίξει και στις 25 Νοεμβρίου στη Ραμάλα έπειτα από πρωτοβουλία των «Ηasta la victoria siempre» μετά τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Την ομάδα των «Ηasta la victoria siempre» συγκροτούν πολίτες απ΄ όλα τα κοινωνικά στρώματα, βασική αρχή των οποίων είναι ότι «παίζουμε μπάλα όχι για να αθληθούμε ή επειδή δεν έχουμε τίποτε άλλο να κάνουμε, αλλά για να αναδείξουμε προβλήματα όπου υπάρχει αφορμή και αιτία». Τον Ιούνιο του 2009 ταξίδεψαν στην Κούβα, όπου έδωσαν δύο αγώνες στην Αβάνα και στο Ντιέγκο με τον Τσε Γκεβάρα στη φανέλα τους διεκδικώντας την απελευθέρωση πέντε φυλακισμένων, ενώ προσφάτως αγωνίστηκαν στην Κοζάνη με αίτημα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Με την ομάδα «Ηasta la victoria siempre» αγωνίζονται παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και άλλοι αθλητές, καθώς και καλλιτέχνες (ηθοποιοί και τραγουδιστές). Στον αγώνα της προσεχούς Τετάρτης στη Ριζούπολη, η 23άδα της «Ηasta la victoria siempre» θα αποτελείται από τους Ηρακλή Δημητριάδη, Σάββα Κωφίδη, Βασίλη Λέκκα, Γιάννη Παυλίδη, Κώστα Τσιάκαλο , Τάκη Βαμβακίδη, Δημοσθένη Μαλιώρα, Στέλιο Σεραφείδη , Νίκο Σαργκάνη, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, Κώστα Μουρατίδη , Ηλία Πουρσανίδη, Γιώργο Ντράγκοβιτς, Νίκο Κορομηλά , Νίκο Μάλλιαρη, Παπαπαναγή , Γιώργο Αναστασόπουλο, Σάββα Παπάζογλου, Μιχάλη Σιμιγδαλά , Μουζάκη, Χουάν Ραμόν Ρότσα, Πασχάλη Τσαρούχα και τον διεθνή διαιτητή Τάσο Κάκο.

Με την ομάδα των «Free Ρalestine» θα αγωνισθούν και οι Στέλιος Μανωλάς, Βασίλης Τσιάρτας. Τις δύο ομάδες παρουσίασαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρεσβευτής της Παλαιστίνης στην Ελλάδα κ. Σαμίρ Αμπού Γκαζάλε και ο πρόεδρος του Απόλλωνα κ. Αριστείδης Καμάρας. Στο ημίχρονο του αγώνα στη Ριζούπολη θα παρουσιαστούν χοροί από παλαιστινιακό συγκρότημα και χάπενινγκ από τον ηθοποιό Τ. Βαμβακίδη, ενώ μετά τη λήξη του ματς θα τραγουδήσουν οι Β. Λέκκας και Λάκης Χαλκιάς.