Αποσπάσματα από δηλώσεις γνωστών ποινικών, όπως ο Αλβανός Αλκέτ Ριζάι και ο Βασίλης Στεφανάκος, περιλαμβάνει η ηλεκτρονική προκήρυξη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με την οποία ανέλαβε χθες την ευθύνη για τις δύο βομβιστικές επιθέσεις στις φυλακές Κορυδαλλού και στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Η ίδια οργάνωση ανήρτησε χθες σε δικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών άλλο ένα κείμενο που αφορά τον εμπρησμό της τράπεζας Μarfin. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εντοπίσει σειρά ομοιοτήτων σε αυτό το κείμενο με ένα άλλο που είχε αναρτήσει στην ίδια ιστοσελίδα- στις 14 Μαΐου 2010-μια αυτοαποκαλούμενη «ομάδα συντρόφων που συνέβαλε στην καταστροφική δραστηριότητα της 5ης Μάη»! Ερευνούν έτσι ξανά το ενδεχόμενο στον μοιραίο εμπρησμό της τράπεζας να είχαν διαδραματίσει ρόλο πρόσωπα που έχουν συσχετιστεί και με τη δράση ενόπλων οργανώσεων.
Στην προκήρυξη για τις δύο βομβιστικές επιθέσεις η οργάνωση προχωρεί σε εκτεταμένες αναφορές για την κατάσταση στα σωφρονιστικά ιδρύματα και υιοθετεί καταγγελίες κρατουμένων. Στο κείμενο περιλαμβάνονται σχόλια ποινικών οι οποίοι χαρακτηρίζονται «αιχμάλωτοι». Αξιωματικοί ανέφεραν χθες ότι «επιβεβαιώνονται οι σχέσεις μελών αντάρτικου πόλης και ποινικών που έχουν προκύψει από υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών και από έρευνες για διακίνηση όπλων». Σημαντικό θεωρείται ακόμη ότι στην προκήρυξη υπάρχει αναφορά στη βομβιστική επίθεση στα Πατήσια που κόστισε τη ζωή στον 15χρονο Αφγανό. Η οργάνωση αναφέρεται σε «ανεύθυνη» βόμβα και σε «ανύπαρκτα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για διάλογο μεταξύ δύο εμπλεκομένων στη βομβιστική επίθεση».
Στο δεύτερο κείμενό της η οργάνωση επιτίθεται στα ΜΜΕ αλλά και σε πολλές ομάδες αναρχικών που με καταχωρίσεις στο Διαδίκτυο επέκριναν τον εμπρησμό της Μarfin. Τα μέλη των «Πυρήνων» μιλούν για «γραφικούς καραγκιόζηδες αναρχικούς» και υποστηρίζουν ότι, «αν είχαν δοθεί όπλα σε αυτούς που έκαψαν την τράπεζα, είμαστε σίγουροι ότι δεν θα πυροβολούσαν τους υπαλλήλους». Τέλος, καλούν στη δημιουργία «ευέλικτων μάχιμων ομάδων αντιεξουσιαστών που θα καταστρώνουν σχέδια επίθεσης και θα χρησιμοποιούν τις συντεχνιακές πορείες ως δούρειο ίππο επαναστατικών εξορμήσεων».