Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι πρώην εργαζόμενοι της «ΑΣΠΙΣ» για να εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται, οκτώ μήνες μετά το κλείσιμο της εταιρείας.

Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 27 Μαΐου, στις15:30 το μεσημέρι,θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Επιτροπής Ελέγχου Ιδιωτικής Ασφάλισης, καθώς «μέχρι πρόσφατα η ΕΠΕΙΑ δήλωνε ότι είχε τη καλή διάθεση να μας πληρώσει τα οφειλόμενα».

Εντούτοις, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των πρώην εργαζομένων στην «ΑΣΠΙΣ», «σε κάθε συνεδρίαση του ΔΣ με διάφορες προφάσεις και προσχήματα, πότε ότι δεν είχε αντίστοιχο αίτημα από τον επόπτη, πότε ζητούσε κάποιες διευκρινήσεις και διορθώσεις, πότε ότι το αίτημα δεν τους είχε εγκαίρως γνωστοποιηθεί, απέφευγε να πάρει την απόφαση για την αποδέσμευση των χρημάτων μας».

«Η δε τελευταία της πρόφαση» συνεχίζει η ανακοίνωση «της ενδεχόμενης δηλαδή πληρωμής των δεδουλευμένων από το ταμείο αφερεγγυότητας του ΟΑΕΔ, εντελώς αβάσιμη τόσο νομικά όσο, και κυρίως, ηθικά, κατέδειξε με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι η ΕΠΕΙΑ δια των συμβούλων του κ. Πέτσα, Βάσση και Παυλόπουλου απλώς προσπαθεί με διάφορους τρόπους να κερδίσει χρόνο μεταθέτοντας την απόφαση πληρωμής από συνεδρίαση σε συνεδρίαση, αποσκοπώντας τελικά στη μη πληρωμή».

Οι πρώην εργαζόμενοι δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στην αποδέσμευση των απαραίτητων κονδυλίων όπως προκύπτει από τα όσα ειπώθηκαν, όπως σημειώνει η Συντονιστική Επιτροπή, σε συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη και τον νομικό του σύμβουλο, και με τον πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών κ. Μωυσή.