Πρωτοβουλία με στόχο την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας στη χώρα μας, με σύνθημα «Η Ελλάδα καινοτομεί», αναλαμβάνουν από κοινού ο ΣΕΒ και η Εurobank ΕFG διοργανώνοντας πανελλήνιο διαγωνισμό Εφαρμοσμένης Ερευνας και Καινοτομίας που απευθύνεται στους ανθρώπους της έρευνας, της καινοτομίας, της γνώσης και των νέων ιδεών. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο κατηγορίες βραβείων: μια για την εφαρμοσμένη έρευνα και μια για την καινοτομία. Σε κάθε κατηγορία θα απονεμηθούν από δύο βραβεία, πρώτο (α΄) και δεύτερο (β΄), δηλαδή συνολικά τέσσερα βραβεία. Τα βραβεία του διαγωνισμού ανά πεδίο είναι χρηματικά και συνοδεύονται από τιμητική πλακέτα. Τη διαδικασία αξιολόγησης (γραπτής και προφορικής) θα συντονίσει και θα εποπτεύσει Επιστημονικό Συμβούλιο αποτελούμενο από διακεκριμένους επιστήμονες. Η προκήρυξη του διαγωνισμού, στην οποία περιέχονται αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτόν, είναι αναρτημένοι στον ειδικά διαμορφωμένο διαδικτυακό τόπο www. kainotomeis.gr, τον οποίο μπορούν να επισκέπτονται οι ενδιαφερόμενοι για περαιτέρω πληροφορίες, καθώς και για την ηλεκτρονική υποβολή των προτάσεών τους.

Χρηματοδότηση για φωτοβολταϊκά
Ενα νέο προϊόν με την ονομασία «Πράσινο Δάνειο Κατοικίας- Φωτοβολταϊκά» μέσω του οποίου θα χρηματοδοτούνται με απλές διαδικασίες η αγορά και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες ή στις ταράτσες των κατοικιών λανσάρει στην ελληνική αγορά η Εurobank ΕFG. Αξιοποιώντας τα μέτρα της πολιτείας, οι πελάτες της τράπεζας θα παράγουν ενέργεια που θα μεταπωλούν στη ΔΕΗ προς μια ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή, γεγονός που ουσιαστικά μπορεί να τους αποφέρει ετήσιο έσοδο ως και 7.500 ευρώ.

Σύμφωνα με την τράπεζα, η επένδυση αυτή, αφού υπερκαλύψει τόσο την ετήσια αποπληρωμή του σχετικού δανείου όσο και τους ετήσιους λογαριασμούς κατανάλωσης της ΔΕΗ, θα μπορεί να αποφέρει σε κάθε νοικοκυριό ένα σημαντικό και αφορολόγητο ετήσιο εισόδημα για 25 χρόνια.

Σήμερα το δάνειο αυτό χορηγείται είτε με προσημείωση ακινήτου είτε με εκχώρηση της σύμβασης που υπογράφει ο κάτοχος του συστήματος με τη ΔΕΗ.

Η Εurobank τονίζει ότι σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες της αγοράς βοηθάει τον πελάτη να προχωρήσει και να αξιοποιήσει αυτή την επένδυση, αφού με την προτεινόμενη υπηρεσία απαλλάσσεται από όλες τις διαδικασίες που χρειάζονται, από το πρώτο στάδιο της μελέτης μέχρι και την τελική υλοποίηση, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος.