Συνάντηση Ρέππα-ΖιαφούΕπενδυτικό ενδιαφέρον για το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο

Ενδιαφέρον για επενδυτικές πρωτοβουλίες όπως το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο εκδήλωσε η κινεζική αντιπροσωπεία, στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, με τον πρόεδρο της Cosco, Γουέι Ζιαφού. Η κινεζική πλευρά ενημερώθηκε και για άλλα ζητήματα, όπως το αεροδρόμιο στο Καστέλλι.

Ενδιαφέρον για επενδυτικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα, όπως για το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο, εξεδήλωσε η κινεζική αντιπροσωπεία, στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, με τον πρόεδρο της ναυτιλιακής εταιρίας Cosco, κ. Γουέι Ζιαφού.

Ο κ. Ρέππας χαρακτήρισε επιτυχείς τις επαφές με τους Κινέζους Σχετικά με το Θριάσιο είπε ότι είναι σε εξέλιξη τα προγράμματα για τη δημοπράτηση κατασκευής, διαχείρισης και εκμετάλλευσης του εμπορευματικού κέντρου και τις επόμενες ημέρες θα γίνει η σχετική δημοπράτηση.

«Η διαδικασία είναι ανοιχτή, διαγωνιστική. Προβλέπεται με σύμβαση παραχώρησης να δοθεί για περίοδο 40 ετών το εμπορευματικό κέντρο, που θα κατασκευαστεί εκεί, σε ιδιώτη επενδυτή» εξήγησε.

Σχετικά με τον ΟΣΕ, η ελληνική πλευρά έδωσε πληροφορίες για τις εταιρείες του συγκροτήματος του ΟΣΕ.

«Η Cosco, όπως γνωρίζετε, είναι μια ναυτιλιακή κατά βάση εταιρία, δεν είναι μια εταιρία σιδηροδρόμων. Δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν σε οργανισμούς της πατρίδας τους, που ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο, όλα αυτά τα στοιχεία, τα οποία τους παρουσιάσαμε» τόνισε ο υπουργός.

Σχετικά με την κατασκευή του διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης, ο κ. Ρέππας είπε ότι το πρόγραμμα θα προχωρήσει μέσω σύμβασης παραχώρησης.

«Η κινεζική αντιπροσωπεία εξεδήλωσε ενδιαφέρον για όλα αυτά τα θέματα. Θα τα αξιολογήσουν, θα τα μελετήσουν και σε κάθε περίπτωση δήλωσαν διαθέσιμοι, έτοιμοι να αναλάβουν επενδυτικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα, την οποία θεωρούν πραγματικά ως μια χώρα επιλογής για κάποιον που θέλει να επενδύσει αυτή την περίοδο».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με θέματα φορολογίας, ο κ. Ρέππας είπε ότι οι διαδικασίες είναι ανοικτές.

«Οι όροι θα πρέπει να είναι ίδιοι για κάθε ενδιαφερόμενο. Αν στη διαδικασία αυτή και συγκεκριμένα στα κριτήρια, συμπεριλάβουμε και φορολογικά κίνητρα, τα κίνητρα αυτά θα πρέπει να είναι γνωστά από την αρχή, για κάθε ενδιαφερόμενο επενδυτή.

» Εμείς σας έχουμε κάνει σχετικές ανακοινώσεις. Δεν προβλέπεται στη δική μας πρόταση μια τέτοια πτυχή φορολογικών κινήτρων. Αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να το συζητήσει, όπως κάνουμε κι εμείς, με το υπουργείο Οικονομικών, αλλά αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάτι άλλο. Ισχύει ό,τι ισχύει και για όλους τους επενδυτές.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk