ΔιαδίκτυοΕυρυζωνική πρόσβαση για όλους

Μέχρι το 2013 όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες πρέπει να έχουν ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο και μέχρι το 2020 τα μισά νοικοκυριά στην ΕΕ πρέπει να απολαμβάνουν ταχύτητες σύνδεσης τουλάχιστον 30 Mbps, προβλέπει η ψηφιακή στρατηγική που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μέχρι το 2013 όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες πρέπει να έχουν ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο και μέχρι το 2020 τα μισά νοικοκυριά στην ΕΕ πρέπει να απολαμβάνουν ταχύτητες σύνδεσης τουλάχιστον 30 Mbps, προβλέπει η ψηφιακή στρατηγική που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το σχέδιο παρουσίασε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες η κυρία Νέλι Κρους, νέα επίτροπος Ψηφιακής Ατζέντας και αντιπρόεδρος της Κομισιόν. ««Η ψηφιακή επανάσταση οφείλει εν πρώτοις να υπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών και των επιχειρήσεων στην Ευρώπη» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου.

Στο πλαίσιο της «Ψηφιακής Ατζέντας», η ΕΕ σχεδιάζει για την επόμενη τριετία περίπου 30 νέους νόμους, οι οποίοι αφορούν μεταξύ άλλων τις τεχνολογικές προδιαγραφές, τη ρύθμιση των αγορών, τις ψηφιακές πληρωμές και την ψηφιακή διαχείριση της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η Επίτροπος κυρία Κρους τόνισε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να διπλασιάσουν τις δαπάνες για Ερευνα και Ανάπτυξη στα 11 δισ. ευρώ το χρόνο έως το 2020. Σήμερα, οι ευρωπαϊκές επενδύσεις στην τεχνολογία είναι 40% λιγότερες από ό,τι των ΗΠΑ, ανέφερε.

Επισήμανε ακόμα ότι μόνο το 1% των Ευρωπαίων πολιτών έχουν σήμερα σύνδεση οπτικών ινών, συγκριτικά με 12% στην Ιαπωνία και 15% στη Νότιο Κορέα.

Αν και οι μισοί από τους 500 εκατ. Ευρωπαίους χρησιμοποιούν καθημερινά το Διαδίκτυο, το 30% των πολιτών της ΕΕ δεν το έχει χρησιμοποιήσει ποτέ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk