Τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν σε εθνοτικές συγκρούσεις μεταξύ Ουζμπέκων και Κιργίζιων που σημειώθηκαν στην πόλη Τζαλαλαμπάντ της νότιας Κιργιζίας. Περισσότερα από 62 άτομα τραυματίστηκαν.

Από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε ότι οι τραυματισμοί οφείλονται κυρίως σε σφαίρες, πέτρες και κτυπήματα από ρόπαλα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Κιργιζίας πυροβόλησαν στον αέρα, προκειμένου να εμποδίσουν εκατοντάδες άτομα να πραγματοποιήσουν έφοδο σε πανεπιστήμιο που χρηματοδοτείται από Ουζμπέκους στο Τζαλαλαμπάντ.

Οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί ζητούσαν την σύλληψη του τοπικού Ουζμπέκου ηγέτη, Καντιρτζάν Μπατίροφ, κατηγορώντας τον για τη δημιουργία αυτόνομης ουζμπεκικής περιοχής στην Κιργιζία.

Αργότερα, αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί μέσα από το πανεπιστήμιο και τουλάχιστον 2.000 άτομα βγήκαν από το κτίριο, φωνάζοντας: «Δεν θα παραδώσουμε ποτέ το πανεπιστήμιό μας».

Η υπό την Ρόζα Οτουνμπάγεβα προσωρινή κυβέρνηση δήλωσε ότι «δυνάμεις υποστηρικτών» του Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ για την συνεχιζόμενη αναταραχή.

Από τις αρχές Απριλίου που σημειώθηκαν οι αιματηρές διαδηλώσεις που οδήγησαν στην απομάκρυνση του Κ. Μπακίγεφ περίπου 100 άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 1.500 τραυματίστηκαν σε βίαια επεισόδια.