Εντονο προβληματισμό προκαλούν στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. τα δύο περιστατικά με ληστείες που έγιναν την Κυριακή μέσα σε διάστημα εννέα ωρών στην Αθήνα και κατέληξαν στον θάνατο των θυμάτων.

Χθες το πρωί την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν άφησε ο 30χρονος από τη Συρία τον οποίο είχαν πυροβολήσει άγνωστοι μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε στην Πεύκη μπροστά στα μάτια της εγκύου συζύγου του. Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο αργότερα η γυναίκα του έφερε στον κόσμο το παιδί τους με τεχνητές ωδίνες, καθώς κρίθηκε από τον μαιευτήρα της ότι ήταν επικίνδυνο να συνεχιστεί η κύηση μετά το σοκ που είχε υποστεί.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής αποκαλύφθηκε ακόμη ένα έγκλημα που έγινε μέσα στη γνωστή ταβέρνα «Τσομπανάκος» στην Καισαριανή με θύμα τον 50χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Ο επιχειρηματίας πήγε νωρίς το πρωί της Κυριακής στο μαγαζί του μαζί με υπάλληλό του προκειμένου να κάνουν τις προετοιμασίες της ημέρας.

Η υπάλληλος έφυγε για ψώνια και όταν επέστρεψε βρήκε τον 50χρονο νεκρό, ενώ, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, είχε τραύματα από μαχαίρι στον λαιμό. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο άτυχος επιχειρηματίας επιχείρησε να αντισταθεί στον δράστη και τότε εκείνος τον σκότωσε, ενώ έλειπαν χρήματα από το ταμείο.