Κατηγορηματικά αρνείται ο ΟΤΕ ότι μετέφερε τις τραπεζικές του καταθέσεις στη Γερμανία, αντιδρώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την Τρίτη.

Οι βουλευτές κ.κ. Δ.Κουσελάς, Α.Μακρυπίδης, Σ.Κουτμερίδης, Γ.Κουτσούκος και Α.Παπαθανάση είχαν καταθέσει ερώτηση στον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, στην οποία υποστήριζαν ότι η διοίκηση του ΟΤΕ με εντολή της Deutsche Telekom (που συμμετέχει κατά 50% στη μετοχική σύνθεση) είχε προχωρήσει από τις 27-12-2009 στο κλείσιμο όλων των τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα και σε θυγατρικές ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια, αποσύροντας πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ.

Οι βουλευτές ερωτούσαν τον υπουργό εάν αληθεύει η πληροφορία, τι ποσά μεταφέρθηκαν, ποιος είναι ο ρόλος του Π.Βουρλούμη, «που εξακολουθεί να είναι Διοικητής του ΟΤΕ, στην προάσπιση των συμφερόντων της χώρας» και αν οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Δημοσίου στο ΔΣ του ΟΤΕ έλαβαν γνώση της μεταφοράς.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΤΕ ανέφερε κατηγορηματικά ότι δεν έχει κλείσει κανένα λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα και ότι δεν έχει μεταφέρει χρήματα στη Γερμανία, ούτε διατηρεί καταθέσεις σε γερμανικές τράπεζες, ενώ το περιεχόμενο της ερώτησης χαρακτηρίζεται «τελείως αβάσιμο».