Η συμφωνία των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τον έλεγχο των κερδοσκοπικών κεφαλαίων hedge funds κυριάρχησε στον Τύπο από τη σημερινή σύνοδο του Ecofin και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

«Η χαλιναγώγηση των hedge fund εγκρίθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών της Ε.Ε.» είναι ο τίτλος του βρετανικού δικτύου BBC, το οποίο τονίζει ότι «οι υπουργοί ξεπέρασαν τις ενστάσεις της νέας βρετανικής κυβέρνησης και του Σίτι του Λονδίνου, όπου εδρεύει το 80% των ευρωπαϊκών fund». «Τώρα μένει να διαπραγματευτούν με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να αποφασιστεί το επόμενο βήμα της νομοθεσίας», επισημαίνει το BBC.

«Οι ευρωπαίοι υπουργοί στηρίζουν τους νέους κανόνες των hedge fund. Το Ηνωμένο Βασίλειο κερδίζει παραχωρήσεις όσον αφορά τις όρους της «τρίτης χώρας», γράφουν οι Financial Times, οι οποίοι τονίζουν ότι «η διαδικασία της νομοθεσίας απέχει από την ολοκλήρωση».

«Οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. στηρίζουν τους κανόνες των hedge-fund», είναι ο τίτλος της αμερικανικής Wall Street Journal, η οποία τονίζει ότι «οι ανησυχίες της Βρετανίας δεν έχουν εξαλειφθεί».

«Η Ε.Ε. θα γίνει πιο αυστηρή στα hedge fund», γράφει η γαλλική οικονομική Les Echos, υπογραμμίζοντας: «μένει να ευθυγραμμιστεί αυτή η θέση με αυτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

«Η Ε.Ε. συμφωνεί στην σύσφιξη του ελέγχου των κερδοσκοπικών κεφαλαίων», έχει τίτλο η ισπανική El Pais, η οποία αποκαλύπτει ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν συζητήθηκε τον Μάρτιο όπως είχε προγραμματιστεί λόγων μετά από αίτημα του πρώην βρετανού πρωθυπουργού κ. Γκόρντον Μπράουν εν όψει των εκλογών της 6ης Μαΐου.