Οι επιπτώσεις της πτώσης του ευρώ

Ευρωζώνη Στο 1,5% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο, «άλμα» 7,5% στις εξαγωγές

Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη επιταχύνθηκε τον Απρίλιο στο υψηλότερο επίπεδο των 16 τελευταίων μηνών, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν το Μάρτιο κατά 7,5% (υψηλότερη αύξηση από τον Ιανουάριο του 2008), καθώς το ευρώ συνεχίζει να υποχωρεί.

Σε αύξηση του πληθωρισμού και ταυτόχρονα των εξαγωγών των χωρών της ευρωζώνης οδηγεί η συνεχιζόμενη διολίσθηση του ευρώ.

Αύξηση από 3,9% σε 4,7% σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο σε σχέση με το Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός αυξήθηκε από 1,4% το Μάρτιο σε 1,5% τον Απρίλιο ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 0,6%. Στην ΕΕ ο πληθωρισμός αυξήθηκε από 1,9% σε 2% ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 1,3%.

Τον Απρίλιο, τα χαμηλότερα ποσοστά πληθωρισμού σημειώθηκαν στη Λετονία (-2,8%), την Ιρλανδία (- 2,5%) και τη Λιθουανία (0,2%) και τα υψηλότερα στην Ουγγαρία (5,7%), την Ελλάδα (4,7%) και τη Ρουμανία (4,2%).

Σε σχέση με το Μάρτιο ο πληθωρισμός αυξήθηκε τον Απρίλιο σε δεκαεπτά κράτη μέλη, παρέμενε αμετάβλητος σε τρία κράτη μέλη και μειώθηκε σε έξι κράτη μέλη ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για τη Μεγάλη Βρετανία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk