Στα ίχνη ενός κατά συρροή δολοφόνου ηλικιωμένων βρίσκεται η ιταλική αστυνομία, όπως αποκαλύπτει το τηλεοπτικό δίκτυο Tg5 ιδιοκτησίας Μπερλουσκόνι. Η ταυτότητα του δράστη είναι γνωστή και κατά πληροφορίες τελεί υπό παρακολούθηση. Φέρεται να έχει δολοφονήσει δέκα ηλικιωμένους τον τελευταίο χρόνο…

Στα ίχνη ενός κατά συρροήν δολοφόνου ατόμων τρίτης ηλικίας, ο οποίος ευθύνεται για τουλάχιστον δέκα ανθρωποκτονίες, που σημειώθηκαν, τον τελευταίο χρόνο, στην Ιταλία, βρίσκεται η ιταλική αστυνομία, δημοσιοποιεί το τηλεοπτικό δίκτυο Tg5.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας, οι συγκεκριμένες υποθέσεις επρόκειτο να μπουν στο αρχείο, καθώς η πιο λογική ερμηνεία για τους θανάτους ήταν από φυσικά αίτια, καρδιακές προσβολές ή ακόμη και τροχαία δυστυχήματα.

Ωστόσο, σειρά μικρών, αλλά ξεκάθαρων λαθών, του δολοφόνου, έπεισαν τους εισαγγελείς ότι υπήρχε κοινή βάση.

«Πρόκειται για άτομο στυγνό και δραματικά ευφυές που είχε παρακολουθήσει προσεκτικά τα θύματά του» αναφέρει το δίκτυο Tg5.

Όπως έγινε γνωστό, οι δικαστικοί γνωρίζουν ήδη την ταυτότητά του, αλλά για ευνόητους λόγους δεν την αποκαλύπτουν.

Οι τέσσερις ερευνητές της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Ρώμης που ασχολήθηκαν με την υπόθεση χρησιμοποίησαν τις πιο σύγχρονες μεθόδους, εντοπίζοντας ίχνη από DNA και ακολούθως επεξεργάσθηκαν τα ευρήματα και τα ταυτοποίησαν με τους ηλεκτρονικούς τους φακέλους.

«Ο δολοφόνος είναι ήδη υπό παρακολούθηση» αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο που ανήκει στον ομίλο Μπερλουσκόνι.

Σημειώνει, δε, πως καθοριστικής σημασίας ήταν και η συμβολή της ομάδας «cold case» της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Αιώνιας Πόλης. Πρόκειται για εξειδικευμένους ερευνητές που μελετούν και αναλύουν τις πιο δύσκολες υποθέσεις ανθρωποκτονιών.