Αντώνης Σαμαράς«Χρήσιμη και εποικοδομητική η συνάντηση με την Αλέκα Παπαρήγα»

Μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά με την Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στο γραφείο του πρώτου, στη Βουλή. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν προκειμένου να μιλήσουν για τα καυτά θέματα της οικονομίας ενώ αύριο θα υπάρξει αντίστοιχη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα.

Μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά με την Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στο γραφείο του πρώτου, στη Βουλή. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν προκειμένου να μιλήσουν για τα καυτά θέματα της οικονομίας ενώ αύριο θα υπάρξει αντίστοιχη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα.

«Σε μια εθνική συνεννόηση πρέπει να συμμετέχουν οι πάντες» είπε ο Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

«Συνεννόηση δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη και συμφωνία, αλλά και διαφωνία δεν σημαίνει να υπάρχει μεταξύ των κομμάτων αποξένωση», είπε και εξήγησε πως το κάθε κόμμα έχει τη δική του άποψη για το πως πρέπει να είναι το αύριο της Ελλάδας.

«Εμείς έχουμε σημαντικές διαφορές από το ΚΚΕ όπως για παράδειγμα στο ζήτημα των διαδηλώσεων. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε όλα τα κόμματα η Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη ώρα να μείνει όρθια»

Αλέκα Παπαρήγα: Ο Λαός πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων

Η γραμματέας του ΚΚΕ σε δήλωσή της, τόνισε ότι είχε την ευκαιρία να θέσει τις απόψεις του κόμματός της για την πορεία της οικονομίας και εξέφρασε την ανησυχία της, προβλέποντας ότι θα ληφθούν και νέα πιο βαριά μέτρα και για το λόγο αυτό, το ΚΚΕ οργανώνει την πλατιά ενημέρωση του λαού που όπως είπε, πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι αποτελεί στοιχείο της δημοκρατίας η λαϊκή παρέμβαση και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ταυτίζει τις διαδηλώσεις με τη βία, σημειώνοντας ότι ανάμεσα στα κόμματα πρέπει να γίνεται πολιτική αντιπαράθεση με βάση τις θέσεις και όχι με αντιδημοκρατικά μέσα και συκοφαντίες.

Γιατί οι συκοφαντίες είπε η κ. Παπαρήγα, είναι αντιδημοκρατικές.

Η γραμματέας του ΚΚΕ, σε ερώτηση σχετικά με την απεργία και τις διαδηλώσεις της προσεχούς Πέμπτης και το ενδεχόμενο να γίνει προβοκάτσια, απάντησε ότι η προβοκάτσια είναι ανεξάρτητη από τις κινητοποιήσεις και πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε τους προβοκάτορες και να κλειστούμε στα σπίτια μας.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι είπε η κ. Παπαρήγα, πρέπει να αναλάβουν την περιφρούρηση των διαδηλώσεων για να τις προφυλάξουν από κάθε μορφή
προβοκάτσιας.

Εμείς στο ΚΚΕ είπε η κ. Παπαρήγα, περιφρουρούμε τις διαδηλώσεις μας και τόνισε την ανάγκη οι προβοκάτορες να απομονωθούν.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ευρήματα δημοσκοπήσεων, με βάση τα οποία αμφισβητείται το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, η κ. Παπαρήγα είπε ότι συστηματικά κάποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν το μυαλό των ανθρώπων σε πολτό.

«Εμείς λέμε ότι, για παράδειγμα, με το μήνυμα της αποχής στις Ευρωεκλογές δεν διορθώθηκε τίποτα. Για το λόγο αυτό τα λαϊκά στρώματα (πρέπει) να κινητοποιηθούν και να πάρουν θέση υπέρ της λαϊκής εξόδου από την κρίση και κατά των μεγάλων κομμάτων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk