Γιατί NAI
«Εδινα στο παιδί μου ό,τι καλύτερο είχα»
Η Βίκυ Τράντα,οικονομολόγος μητέρα δύο παιδιών,θήλασε 15 μήνες την κόρη της και 11 μήνες τον γιο της. «Ο μητρικός θηλασμός είναι δύσκολη υπόθεση τους πρώτους δύο μήνες, θέλει ψυχολογική υποστήριξη κυρίως από τον παιδίατρο. Η γιατρός μου με καθησύχαζε όταν είχα τους κλασικούς φόβους:αν χορταίνει, αν παίρνει βάρος… Από τη στιγμή όμως που ο θηλασμός εδραιώθηκε, τον απόλαυσα. Οχι τόσο γιατί πήγαινα παντού χωρίς να έχω την έννοια της αποστείρωσης και της αγοράς γάλακτος αλλά γιατί έδινα στο παιδί μου ό,τι καλύτερο είχακυριολεκτικά».

Γιατί ΟΧΙ
«Ημουν εντελώς απροετοίμαστη»
Μια άλλη μητέρα,η οποία θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της,θήλασε μόλις δύο εβδομάδες:«Ημουν εντελώς απροετοίμαστη. Ο γυναικολόγος μου θεωρούσε περιττή τη μαία, μια και θα έκανα καισαρική και έτσι δεν είχα καμία ενημέρωση. Στο νοσοκομείο μου έφεραν το παιδί να το θηλάσω και με έπιασαν τα κλάματα.

Ενιωθα ανίκανη απέναντι σε ένα βρέφος που συνεχώς έκλαιγε και έψαχνε το στήθος μου».ΗΜαρίναπήρε κατόπιν σύστασης του γυναικολόγου της μια «βόμβα» ορμονών και κατέστειλε- φασκιώνοντας με μεσαιωνικό τρόπο τα στήθη της- την προσπάθεια που είχε καταβάλει ο οργανισμός της για παραγωγή γάλακτος.