«Καλύτερα να προλαμβάνουμε»

Όλι Ρεν«Η Ευρώπη πρέπει πλέον να παρακολουθεί προσεκτικά τα εθνικά χρέη»

Την άποψη ότι είναι απαραίτητο για την επιβίωση της Ευρωζώνης να παρακολουθούνται στενά από την Ευρώπη τα χρέη των κρατών-μελών εκφράζει και ο επίτροπος Όλι Ρεν, ενώ εξετάζεται το πώς θα ενισχυθεί ο κοινοτικός έλεγχος επί των εθνικών προϋπολογισμών. Πρέπει να προλαμβάνονται οι απειλές στην Ευρωζώνη από την αδύναμη πολιτική μίας χώρας, λέει ο Φινλανδός επίτροπος.

Την άποψη ότι είναι απαραίτητο για την επιβίωση της Ευρωζώνης να παρακολουθούνται στενά από την Ευρώπη τα χρέη των κρατών-μελών εκφράζει και ο επίτροπος Όλι Ρεν, ενώ εξετάζεται το πώς θα ενισχυθεί ο κοινοτικός έλεγχος επί των εθνικών προϋπολογισμών.

«Επειδή οι οικονομίες της Ευρωζώνης είναι στενά συνδεδεμένες μέσω του κοινού νομίσματος, είναι σημαντικό να προλαμβάνεται η αδύναμη οικονομική πολιτική μιας χώρας να απειλεί την οικονομική επιτυχία των άλλων» δηλώνει ο Όλι Ρεν στη φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat.

«Μέχρι τώρα ο έλεγχος της οικονομικής πολιτικής εστιαζόταν σχεδόν ολοκληρωτικά στα ελλείμματα, και τα χρέη διογκώνονταν υπερβολικά» αναφέρει, προσθέτοντας ότι «στο μέλλον η εξέλιξη του χρέους των χωρών πρέπει να παρακολουθείται πιο προσεκτικά από πριν και πιθανή καθοδική περιδίνηση πρέπει να διακόπτεται εγκαίρως».

Ο Όλι Ρεν σημείωσε ότι οι ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ενωσης τις προηγούμενες εβδομάδες πρόλαβαν την ανεξέλεγκτη μετάδοση των προβλημάτων της Ελλάδας, αλλά η κρίση αποκάλυψε επίσης ρωγμές στην οικονομική ραχοκοκαλιά της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Σταματήσαμε την ανεξέλεγκτη μετάδοση της ελληνικής πυρκαγιάς ώστε να μην γίνει ανεξέλεγκτη» λέει ο ευρωπαίος επίτροπος. «Το πρόβλημα της οικονομικής και νομισματικής ένωσης συνίσταται στο ότι ο νομισματικός άξονας ήταν ισχυρότερος από τον οικονομικό. Η κρίση έδειξε ότι και οι δύο είναι αναγκαίοι» κατέληξε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk