– Περιμένατε ότι το «Dancing with the stars» θα γνώριζε τόσο μεγάλη επιτυχία;

«Είναι ένα φορμάτ το οποίο σε όλες τις χώρες είχε μεγάλη επιτυχία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα συνέβαινε το ίδιο και εδώ. Πιστεύω ότι η χημεία των ανθρώπων, είτε είναι διαγωνιζόμενοι είτε η κριτική επιτροπή, η παραγωγή όπως έχει γίνει και η θετική ενέργεια είναι παράγοντες που έκαναν τον κόσμο να το αγκαλιάσει».

– Το γεγονός ότι,σε αντίθεση με άλλες εκπομπές που διαχειρίζονται σε μεγάλο βαθμό μιζέρια και δυστυχία, το συγκεκριμένο σόου είχε μόνο θετική εικόνα βοήθησε;

«Αυτό ακριβώς αισθάνομαι. Ο κόσμος θέλει χαρά. Σαφώς και θέλει να ενημερώνεται και να βλέπει την πραγματικότητα αλλά η τηλεόραση είναι κι ένα μέσο που μπορεί να σε ταξιδέψει και να σου δημιουργήσει χαρά και πιστεύω ότι αυτή η εκπομπή το έχει καταφέρει. Επαναλαμβάνω ότι παίζει σημαντικό ρόλο η χημεία όλων».

– Υπήρχε κάποιος διαγωνιζόμενος που σας εξέπληξε με τις δυνατότητές του,που ενδεχομένως ξεπέρασε το όριο που πιθανόν να είχατε θέσει;

«Κάνοντας μια εκπομπή που είναι τάλεντ σόου δεν έχεις τον πήχη κάπου. Ξεκινάς με την προσπάθεια και αυτό είναι κάτι που με εξέπληξε από τους περισσοτέρους. Ο χορός δεν είναι εύκολο πράγμα. Εχουν κάνει σημαντική πρόοδο. Στη θέση όμως που βρίσκομαι δεν μπορώ να σου πω κάποιο όνομα, δεν θα είναι σωστό να ξεχωρίσω κάποιον. Η γενική εικόνα όμως είναι έκπληξη για μένα. Και ο πήχης τώρα αρχίζει να μπαίνει που δυσκολεύουν τα πράγματα».

– Η συμμετοχή του Γιάννη Λάτσιου στην κριτική επιτροπή σας ξένισε;

«Καθόλου. Χάρηκα πολύ που ήταν. Αλλωστε ο Γιάννης με κάλεσε. Οταν το πληροφορήθηκα ότι θα ήταν μαζί, αισθάνθηκα πολύ όμορφα που θα είχαμε μια επιτροπή όπως αυτή. Είναι άνθρωπος που έχει διαπρέψει και έχει δει πράγματα. Αντιπροσωπεύει τη ματιά ενός ανθρώπου που έχει την εμπειρία του θεάματος και μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα αυτού που βλέπει από την εμπειρία του».

– Σας συμβουλεύεται σε τεχνικής φύσεως θέματα; «Κάποιες φορές συζητάμε. Ανταλλάσσουμε απόψεις». – Δεδομένου ότι υπήρξατε συνεργάτες, πώς σας φάνηκε η επιστροφή της Ρούλας Κορομηλά;

«Οταν είδα το σκηνικό του σόου μου άρεσε που μέσα από αυτό βγήκε η Ρούλα Κορομηλά. Πιστεύω ότι και η καριέρα της και το όνομά της έχουν συνδυαστεί με εντυπωσιακά σόου στην τηλεόραση. Οπότε γιατί να μην μπορεί να το κάνει; Η δουλειά της είναι και την κάνει πολύ καλά. Πώς να κρίνω εγώ έναν άνθρωπο που έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη σχολή; Εχει πάθος για τη δουλειά της και αυτό οφείλω να το σέβομαι».

– Πιστεύετε ότι της ασκήθηκε αυστηρή κριτική;

«Δεν παρακολουθώ πολύ το τι γράφεται…».

– Εχει αλλάξει η τηλεόραση; «Παρακολουθεί την εποχή. Εχουν πέσει τα οικονομικά μεγέθη. Σαφώς τα σόου δεν έχουν μειωθεί ιδιαίτερα, απλά τώρα πλέον στηρίζονται στα φορμάτ. Παλαιότερα ψάχναμε από το πρωί ως το βράδυ τι και πώς θα το κάνουμε. Τώρα πια τα σόου βασίζονται σε συγκεκριμένη συνταγή».

– Ποια τηλεοπτική περίοδο ξεχωρίζετε στην καριέρα σας;

«Οταν έκανα τα σόου και εμφανιζόμουν κι εγώ. Εγινα γνωστός στον κόσμο και με βοήθησε να με μάθουν, να γίνω γνωστός. Αν καταφέρεις να διατηρήσεις την αισθητική σου στο μυαλό του κόσμου, όσα χρόνια κι αν περάσουν, παραμένεις ο ίδιος».

(agrammeli@tovima.gr)