ΣΙΔΝΕΪ Oργή και αποτροπιασμό προκάλεσε στην Αυστραλία η απόπειρα του σκηνοθέτη Τζάστιν Σίσλεϊ να γυρίσει τηλεοπτικό ριάλιτι με τρεις παρθένους νέους, δύο γυναίκες και έναν άνδρα, έτοιμους να κάνουν έρωτα για πρώτη φορά στη ζωή τους με όποιον ή όποιαν προσφέρει τα περισσότερα χρήματα.

Ο αυστραλός γερουσιαστής και ηγέτης του κόμματος Πρώτα η Οικογένεια Στιβ Φίλντινγκ χαρακτήρισε την ιδέα «γελοία, αηδιαστική και εξωφρενική».

Μετά τις έντονες αντιδράσεις από πολιτικούς και την κοινή γνώμη ο σκηνοθέτης υποχρεώθηκε να μεταφέρει την «περίεργη» αυτή δημοπρασία από την Πολιτεία της Βικτόρια της πατρίδας του στη Νεβάδα των ΗΠΑ. Και αυτό διότι στον «ναό του τζόγου» η πορνεία, που είναι η μόνη κατηγορία την οποία κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν οι τρεις «πρωταγωνιστές» του ριάλιτι, είναι νόμιμη.

Οι δύο παρθένες και ο ένας παρθένος θα λάβουν για τη συμμετοχή τους στο ριάλιτι από 14.000 ευρώ αλλά και το 90% της «τιμής» στην οποία θα καταφέρουν να πουλήσουν την παρθενία τους. Το υπόλοιπο 10% θα δοθεί στον οίκο ανοχής της Νεβάδα που θα «φιλοξενήσει» τα γυρίσματα.

Οι αρχικές «προσφορές» θα δοθούν μέσω του Διαδικτύου, αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα παραστούν στα γυρίσματα του τελευταίου μέρους του ριάλιτι, όπου θα αντικρίσουν από κοντά τους νέους των οποίων την παρθενία προσφέρθηκαν να αγοράσουν. Μια γυναίκα, ηλικίας 21 ετών, από το Σίδνεϊ, που δηλώνει ότι το όνομά της είναι Βερόνικα, εξήγησε ότι ζήτησε να συμμετέχει στο ριάλιτι για να κερδίσει χρήματα αλλά και για να δείξει πόσο παρωχημένες είναι οι παραδοσιακές προκαταλήψεις για το σεξ.

«Τεχνικώς πουλώ την παρθενία μου για τα χρήματα, τεχνικώς αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί εκπόρνευση, αλλά δεν είναι κάτι που θα συνεχιστεί, έτσι στο μυαλό μου μπορώ να θεωρώ ότι δεν θα γίνω πόρνη» δήλωσε στην εφημερίδα «Sydney Daily Τelegraph». «Δεν νομίζω ότι θα το μετανιώσω» προσέθεσε.

Ενας από τους άνδρες παρθένους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο ριάλιτι, ο Αλεξ, είπε ότι το έκανε για να γνωρίσει κάποια κοπέλα.

Ο εμπνευστής της ιδέας, ο σκηνοθέτης του ριάλιτι, ομολόγησε ότι οι γονείς των νεαρών παρθένων τον μισούν. Είχε προηγηθεί η διανομή διαφημιστικών φέιγ βολάν σε πόλεις της Αυστραλίας που έγραφαν: «Ζητούνται παρθένες». Το ριάλιτι θα έχει τίτλο «Παρθένος Μαρία» («Virgin Μary»).