Την οργισμένη αντίδραση του κ. ΝικόλαΠατέρα προκάλεσε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Πράσινη» το οποίο ανέφερε ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο εκ των βασικών μετόχων κ. ΑνδρέαςΒγενόπουλος προτίθενται να καταθέσουν επίσημη πρόταση ύψους 50 εκατ. ευρώ προς τον μεγαλομέτοχο κ. ΓιάννηΒαρδινογιάννη για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ. Ενδεχομένως αν το εν λόγω ρεπορτάζ είχε δημοσιευθεί σε κάποια άλλη εφημερίδα απλώς να οδηγούσε σε μια τυπική διάψευση από την πλευρά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Εν προκειμένω όμως, το γεγονός ότι η εφημερίδα «Πράσινη» θεωρείται φίλα προσκείμενη προς την οικογένεια του επίσης βασικού μετόχου της ΠΑΕ κ. ΠαύλουΓιαννακόπουλου και εσχάτως αντιπολιτευόμενη προς τους κκ. Πατέρα και Βγενόπουλο, προσδίδει νέες διαστάσεις στο πολυμετοχικό σίριαλ που παίζεται στα ιδιοκτησιακά-διοικητικά του Τριφυλλιού.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός χθες το πρωί εξέδωσε γραπτή δήλωση με την οποία επεσήμανε ότι: « 1) Ποτέ ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν εξέφρασε την πρόθεση να πουλήσει την ΠΑΕ.

2) Ουδέποτε εγώ ή ο Ανδρέας Βγενόπουλος εκδηλώσαμε την πρόθεση να αγοράσουμε την ΠΑΕ από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. 3) Κανείς από την εφημερίδα δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί μου προκειμένου να διασταυρώσει αν ισχύει η ψευδέστατη αυτή πληροφορία προτού τη δημοσιεύσουν ».

Ο κ. Πατέρας ανέφερε ακόμη ότι « τέτοια αποπροσανατολιστικά δημοσιεύματα όχι μόνο δεν βοηθάνε στην κατεύθυνση της συσπείρωσης της οικογένειας του Παναθηναϊκού για το μέλλον, αλλά αντίθετακαλλιεργούν εκ νέου διχαστικό κλίμα και καχυποψία ανάμεσα στους μετόχους και στους φιλάθλους » ενώ συμπλήρωσε ότι « γεννιούνται σοβαρά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα τέτοιων δημοσιευμάτων έπειτα μάλιστα από την επίτευξη των στόχων μας και λίγο πριν από τη διεξαγωγή του Διοικητικού Συμβουλίου, στο οποίο θα ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του Παναθηναϊκού ».

O κ. Πατέρας ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από το εν λόγω δημοσίευμα και κυρίως από το χρονικό σημείο που επελέγη, διότι θεωρεί ότι παραμονές του καθοριστικού ραντεβού των μεγαλομετόχων (που θα κρίνει το ποσό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και του μεταγραφικού μπάτζετ, όπως επίσης και τα ζητήματα του προέδρου, του διευθυντή ποδοσφαίρου και του προπονητή) είχε στόχο να τορπιλίσει τον διάλογο και να πλήξει την ενότητα στις τάξεις της ΠΑΕ και κυρίως στις σχέσεις των κκ. Βαρδινογιάννη και Πατέρα, οι οποίοι προ δεκαημέρου έσπασαν τονμεταξύ τους- πάγο, κάνοντας ένα πρώτο βήμα συμφιλίωσης.

Εν τω μεταξύ η περιοδεία του Παναθηναϊκού στην Κύπρο (σε προχθεσινό φιλικό αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την ΑΕ Λεμεσού, ενώ σήμερα αντιμετωπίζει την Αλκή Λάρνακας) πιθανόν είναι να βγάλει και μεταγραφικές ειδήσεις. Χθες ο διευθυντής ποδοσφαίρου των Πρασίνων κ. Κώστας Αντωνίου είχε συνάντηση με παράγοντες της Ομόνοιας, στους οποίους ανέπτυξε τη φιλοσοφία και το πλάνο που ακολουθείται στο Τριφύλλι την τελευταία διετία σε επίπεδο σκάουτινγκ, ακαδημιών και εν γένει τεχνογνωσίας.

Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε και μεταγραφική συζήτηση, καθώς στο τραπέζι έπεσε το όνομα του 22χρονου κύπριου επιθετικού Δημήτρη Χριστοφή , για τον οποίο το Τριφύλλι ενδιαφέρεται από την περασμένη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Μάλιστα λέγεται ότι οι Πράσινοι διαπραγματεύονται ως αντάλλαγμα για την απόκτησή του Χριστοφή έναν εκ των Νασίφ Μόρις και Σίλβα Κλέιτον.

Ε ξάλλου το όνομα του ισπανού δεξιού χαφ-εξτρέμ της Ρέιντζερς Νάτσο Νόβο προστέθηκε στη μεταγραφική λίστα των Πρασίνων. Στον Παναθηναϊκό ήδη βρίσκονται σε αναζήτηση για τον αντι- Σαλπιγγίδη (λέγεται ότι εντός των προσεχών ημερών ο μακεδόνας επιθετικός θα ανακοινώσει την απόφασή του να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ) και η περίπτωση του 31χρονου μεσοεπιθετικού απασχολεί ιδιαίτερα τους διοικούντες το Τριφύλλι, σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας «Daily Record».